Haberler

Mardin'de İsrail Protestosu

Güncelleme:

Mardin'de sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Filistin'e destek çağrısında bulundu.

MARDİN'de sivil toplum kuruluşları, cuma namazı çıkışı İsrail'i protesto ederek, Filistin'e destek çağrısında bulundu.

İsrail'in, Gazze'ye sürdürdüğü saldırılar nedeniyle kentte faaliyet yürüten 60'a yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Şakir Nuhoğlu Camii önünde toplanarak İsrail'i protesto etti. 'Gençler Kudüs için buluşuyor' adıyla yapılan eyleme katılanlar, sık sık 'Mardin'den Gazze'ye direnişe bin selam? sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yahya Önen, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu ifade ederek, 'O nazlı mihraba ve kadim civana sahip çıkmak Müslümanlar için bir akide meseledir. Uğruna destanlar yazılan Mescid-i Aksa ve Filistin meselesine sahip çıkmak, ahde vefanın bir gereğidir. Büyük şeytan Amerika; kan emici, vampir İngiltere; bu iki zalim devletin yavru beslemesi olan katil terör devleti israil başta olmak üzere dünya üzerindeki bütün coğrafyalarda kan ve gözyaşının müsebbibi, işgalci emperyalist terör devletleridir. Tarih bir kez daha sözde insan hakları martavalları, uluslararası hukuk hezeyanları ile kandırılmaktadır. İnsanlık, sadece zalimden yana olan 'Birleşmiş Milletler' aldatmacasının gözleri önünde korkunç bir soykırıma tanıklık etmektedir. Her platformda ve ortamda; okulda, evde ve sokakta; yakında veya uzakta, gerçek ve sosyal medya ortamında Kudüs davası ve Mescid-i Aksa mücadelesi anlatılmalı, Gazzeli Müslümanların mazlumiyetine dikkat çekilmeli, Müslüman gençlerin gündemi Kudüs olmalıdır. Her Müslüman genç özellikle de zalim ve barbar İsrail'in ürünlerini boykot etmede hassas davranmalıdır. Ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmeye çalışanlar, dün olduğu gibi bugün de tarihin karanlık sayfalarında kaybolmaya mahkumdurlar' dedi.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin Mardin İsrail Gazze Sivil Toplum İnsan Hakları Dış Politika Medya Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title