Haberler

Makedonya Kar Altında... Ohri'den Kar Manzaraları

Makedonya'da yağan yoğun kar ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Makedonya'da yağan yoğun kar ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Dün gece başlayan kar yağışı tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Bazı yollar ve otobanlarda, özellikle dağlık bölgelerinde trafikte sıkıntılar yaşanıyor. Yüksek yerlerde trafik sıkışıklığından tır kamyonlarına hareket yasağı uygulandı.

Buzlanma ve kardan dolayı çok sayıda trafik kazaları meydana geldi. Demir Kapiya bölgesinde bir kaç kamyonun şarampole düştüğü da bildirildi.

Dağlık bölgelere kar yüksekliğinden dolayı şehirlerle iletişim kesildi. Kar temizleme araçları, yolları trafiğe açmak için hummalı çalışma başlattı.

Makedonya Taşıtlar Birliği, Gostivar-Straja-Kırçova; Gostivar-Mavrova-Debre ; Ohri -Bukovo- Resne; yollarında ağır yüklü kamyonlara hareket yasağı uygulandığını açıkladı.

Hava sıcaklığının - 12 ye düşmesi, yaşamı her alanda olumsuz etkiledi. Bazı yerleşim yerlere gıda malzemelerinin ulaştırılmasından zorluklar yaşandı.

Doğal Afetlerle Mücadele Kriz Masası'ndan alınan bilgilere göre İzvor ve Elkoec köyleri arasında kar yüksekliğinden dolayı mahsur kalan iki kişinin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Makedonya'nın Batı kısmında 70 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeni ile 24 köy ulaşıma kapanırken 10 köy de elektriksiz kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Gostivar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title