Haberler

Makedonya'daki Siyasi Kriz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Protestolardan görüntüler Makedonya'daki siyasi kriz Cumhurbaşkanı İvanov'un istifasını isteyen göstericiler, başkent Üsküp'teki eylemlerini sürdürdü Makedonya'daki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un istifasını isteyen binlerce gösterici, başkent Üsküp'teki eylemlerine bugün de devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Protestolardan görüntüler Makedonya'daki siyasi kriz

Cumhurbaşkanı İvanov'un istifasını isteyen göstericiler, başkent Üsküp'teki eylemlerini sürdürdü

Makedonya'daki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un istifasını isteyen binlerce gösterici, başkent Üsküp'teki eylemlerine bugün de devam etti.

Protesto gösterilerinin dördüncü gününde de Cumhurbaşkanı İvanov'a istifa çağrısında bulunan göstericiler, İvanov'un aldığı kararın sorumsuzca olduğunu ve ülkenin geleceğini riske attığını savundu.

Meclis Başkanı Trajko Veljanovski tarafından bugün imzalanan ve erken genel seçimin 5 Haziran'da yapılmasını öngören kararnameye de karşı çıkan gösterciler, adil ve demokratik seçimlerin düzenlenmesi için yeterli sürenin olmadığını dile getirdi.

Göstericiler, daha önceki protestolarda olduğu gibi önce destek olmak amacıyla Özel Yetkili Savcılık binası önünde toplandı, ardından meclise doğru yürüdü.

Meclis binasına ilerledikleri esnada polis kordonu ile karşılaşan göstericiler, daha sonra geri dönerek farklı yollardan hükümet binası önünde toplandı.

Sakin geçen protesto, olaysız sona erdi.

Ülkedeki siyasi krizi çözüme kavuşturmak adına, siyasetçiler hakkında daha önce başlatılan hukuki işlemleri durdurma kararı aldığını salı günü açıklayan Cumhurbaşkanı İvanov, bugün düzenlediği basın toplantısında da tepkilere ve gösterilere rağmen kararının arkasında durduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title