Haberler

Kuğulu Vadisi Projesi Örnek Bir Proje Olacak

''Seydişehir Konya-Antalya karayolu güzergahında yer alan 1.7 milyon metrekarelik alanda yapımı devam eden Kuğulu Vadisi Projesi örnek bir proje olacak.

Başkan Tutal'ın önemli ve büyük projelerindenolan Kuğulu Vadisi çalışmasında ekopazar, kır kahveleri, bunglow evler, hobi bahçeleri, kamp kiralama, olta balıkçılığı,su sporlarının yapılacağı büyük göletler, restoranların bulunacağı projeyi tamamlayacaklarını kaydetti.

Konya'nın gözde mesire alanlarından birisi olan Kuğulu Park'ı, Seydişehirlilerden daha çok Konyalıların kullandığını kaydeden Başkan Tutal;"Bizim dönemimizde Kuğulu Vadisi Projesi adı altında su sporları göleti diye bir işe başlamıştık. 1. Gölet 100 bin metrekare olup,2. Gölet ise 500 bin metrekare e toplamda 600 bin metrekare gölet alanı, 54.000 metrekarelik Ekopazar, 16.000 metrekare ziyaretçilere açılacak olan sera, 37.000 metrekarelik alanda spor tesisleri, macera parkı, lunapark, seyir terası, kır kahveleri, paintball alanı, kamp ve karavan turizminin yapılacağı alanlar, 25.000 metrekare midilli çiftliği, göl çevresinde kafe ve restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, 2.000 metrekare alanda su sporları ve orman köşkü yer alacak. Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsis edilen C tipi mesire alanından çevrilen 484.5 hektarlık alan da ''Kuğulu Tabiat Parkı'' olarak kabul edilmiştir. Projeyi KOP, DSİ, ve Orman Genel Müdürlüğü ile ortak çalışarak yürütüyoruz. Bu çalışmamızın tamamlanmasıyla birlikte ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak olup turizm ve ticaret alanında da büyüyerek katkı sağlayarak ilçemize birçok alanda güzellik katacak. Bakanlık hibelerinden faydalanabilmek için Kuğulu Mesire alanımızı Tabiat Parkına çevirdik. Bu hususta destek veren tüm kurum ve kuruluşlara da özellikle teşekkür ediyorum.

Ayrıca şehrimize istihdam ve katma değer oluşturacak projemiz tamamlanınca yılda 5 milyon aracın geçtiği Antalya Konya Çevre yolunda insanların huzur içinde dinlenebilecekleri gözde bir mekan olacak.Biz Kuğulu Projesi gibi daha birçok projelerimizle önemli çalışmalara imza attık. Kuğulu Projesi, ekopazarla adından ulusal çapta söz ettirecek önemli projelerimizdendir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuğulu Park Antalya Konya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title