Haberler

Kızıldağı Tepesi Tekrar Türkmenlere Geçti (3)

İhh: 6 BİN TÜRKMEN, SINIR HATTINA SIĞINDI İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, rejim askerleri ile Rusya'nın saldırılarından kaçan Türkmenler için İHH olarak gerekli tüm yardımları yapmaya çalıştıklarını söyledi.

İhh: 6 BİN TÜRKMEN, SINIR HATTINA SIĞINDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, rejim askerleri ile Rusya'nın saldırılarından kaçan Türkmenler için İHH olarak gerekli tüm yardımları yapmaya çalıştıklarını söyledi. 10 gün önce başlayan yoğun bombardıman sonrası Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Türkmenlerin yaşadığı bölgeye 20 TIR insani yardım gönderdiklerini belirten Karacaoğlu, şunları söyledi:

"Türkmen Dağı'nda bulunan Kilz, Itayra, Beyt, Şardak, Rabia ile Kürt Dağı bölgesinde bulunan Ikko, Taume, Semle gibi köylerdeki saldırılardan kaçan yaklaşık 6 bin kişi Türkiye sınır hattına sığındı. Bir çok köyde ise yaklaşık 30 bin kişi saldırıların sürmesi durumunda ya hayatlarını kaybedecek ya da evlerini terk etmek zorunda kalacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title