Haberler

Keşan'da kurbanlıklar Canlı Hayvan Pazarı'nda satışa çıkarıldı

Güncelleme:

Keşan ilçesinde kurulan Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'ndaki padoklarda yerlerini alan kurbanlıklar, alıcılarını bekliyor.

Keşan ilçesinde kurulan Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'ndaki padoklarda yerlerini alan kurbanlıklar, alıcılarını bekliyor.

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıklarını Canlı Hayvan Pazarı'na getiren 83 yaşındaki yetiştirici Fikret Ateş, kurbanlıklara kendi mahsulleri ile besledikleri için daha ucuza mal ettiklerini söyledi.

Ateş, "Yağ yaktırmak için tuz yediriyoruz. Kendi mahsulümüz ile beslediğimiz için daha ucuza mal ediyoruz. Ambarımızdan buğday verdiğimiz zaman daha iyi oluyor. İnsanların bütçesini soruyorum ve ona göre bir hayvan veriyorum." dedi.

Yetiştirici Hüseyin Koyuncu ise tatilin uzun olması nedeniyle kurbanlık satışlarından umutlu olduklarını ifade ederek, "Fiyatlar bin 500, 2 bin 500 aralığında değişiyor. Büyükbaşlar ise kilosuna 15 ile 50 bin lira arasında değişiyor. " diye konuştu.

Pazarda incelemelerde bulunan Keşan TB Yönetim Kurulu Başkan Necmi Kaymaz da şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızı bugüne kadar herhangi kaza ve huzursuzluğa fırsat vermeden, kurban kesen vatandaşlarımızın da sabırlılarıyla gerçekleştirmiş olduk. Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmeciliği'nde iş akışının daha rahat olması için karmaşaya izin vermeden yönetim olarak tecrübelerimize dayanarak yoğunluğa fırsat vermeden çalışmalarımızı yapacağız."

Keşan TB Mezbaha İşletmeciliği'nde görevli Veteriner Hekim Gülşah Aydoğan da kurbanlık etlerin tüketimiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Kurban eti kesim sırasında hızlı bir akış olduğu için mezbahada kesilen etten biraz farklı olur. Kurban kesimlerinde yağ oranının fazla olmasından dolayı bakterilerin üremesine zemin hazırlıyor. Bu durum etin soğumasını da etkiliyor. Etleri aldıktan sonra torbadan çıkarmak gerekiyor. Birbirlerine değmeyecek şekilde normal oda sıcaklığında karanlık bir yerde 5-6 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Daha sonra yine açık bir şekilde buzdolabına koymak gerekiyor. Etler 24 saat bir dinlenmenin ardından kesip yenebilir."

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Kurban Keşan Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title