Haberler

Kayseri'deki 3 Siyasi Partiden Ortak Mursi Eylemi

Kayseri'de, Saadet Partisi (SP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Demokrat Parti (DP) il başkanlıkları tarafından ortak düzenlenen basın açıklamasıyla Mısır'da devrik ilider Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Kayseri'de, Saadet Partisi (SP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Demokrat Parti (DP) il başkanlıkları tarafından ortak düzenlenen basın açıklamasıyla Mısır'da devrik ilider Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, BBP İl Başkanı Bakir Soğman ve DP İl Başkanı İsmet Özbakkal ile katılımcı partilerin üyeleri katıldı. Eylemde konuşan BBP İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, Mısır halkının yanında olduklarını belirterek, "İdam kararının kaldırılmasını ve Mursi'nin göreve iadesi edilmesini talep ediyoruz. Bunun yanında, darbeyi gerçekleştiren asker, sivil tüm aktörler yargılanmalıdır" dedi.

DP İl Başkanı İsmet Özbakkal ise parti olarak darbelerden en çok yara alan parti olduklarını belirterek, "Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Bu nedenle Mısır'daki darbenin de karşısındayız" diye konuştu.

SP İl Başkanı Mahmut Arıkan ise "Bugün burada hiçbir partinin bayrağı yok sadece Mursi'nin fotoğrafları var. Diğer partileri de davet ettik. Demek ki siyasi partiler bu işi samimiyetle yapmıyorlar. Tamamen siyasi gelecekleri ve siyasi rant için yapıyorlar. Bir Müslüman coğrafya da akan kan için biz bir araya gelemezsek ne zaman ne için bir araya geleceğiz? Bunu kamuoyunun takdirinde sunuyorum. Demek ki kalabalıklar önünde konuşanlar da samimi değiller" dedi.

Kadın ve çocukların da ellerindeki Mursi fotoğrafları ile katıldığı basın açıklamasının ardından kalabalık bir süre tekbir getirdikten sonra dua etti ve alandan ayrıldı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhammed Mursi Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title