Haberler

Kayak Merkezine Yaz Etkinliği ile Tanıtım

Sivas kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı'na yapılan kış sporları merkezindeki çalışmalar düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Sivas kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı'na yapılan kış sporları merkezindeki çalışmalar düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Kayak merkezinin gelecek kış mevsiminde hizmete girmesi hedefleniyor.

Sivas'ta 1991 yılından bu yana kayak merkezi yapılması planlanan 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı projesi hız kazandı. Projenin tanıtılması amacıyla Yıldız Dağı eteklerinde bir program düzenlendi. Programa katılan Vali Zübeyir Kemelek, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve İl Jandarma Komutanı Ali Taş bölge halkı ve köylüler tarafından tarafından karşılandı.

Programda ilk olarak Yıldız Göleti'nde düzenlenen etkinlikler gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri gölete dalış yaparak su içinde Türk Bayrağı açtı. Ekipler daha sonra burada bot gezintisi yaptı. Protokol üyeleri ve bölge halkı daha sonra Yıldız Dağı eteklerine çıktı.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek burada yaptığı konuşmada proje hakkında bilgi vererek, "Şu an burada yapılan yol yapım çalışmalarının ardından, 15-20 gün sonra mekanik tesislerin yapımına başlanacak. Bu yılın sonunda, sadece bu bölgeye, kamulaştırma ve yol yapımı da dahil olmak üzere 30 milyonun üzerinde bir kaynak ayırdık. Yıl sonunda bu kaynakların aşağı yukarı tamamını veya fazlasını kullanmış olacağız" dedi.

İl Özel İdaresi tarafından buraya bir otel yapılacağını belirten Vali Kemelek, bölgede 3 bin 500 kişiye konaklama imkanı sunulacağını ifade etti. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Zübeyir Kemelek Hilmi Bilgin Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title