Haberler

Hemşehrilerinden Bakan Arslan'a Yoğun İlgi

Güncelleme:

Kars'ın kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla coşkuyla kutlandı. Valilik önünde düzenlenen program, Bakan Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan Ünal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI BELEDİYE BAŞKANI YAPTI

İstiklal Marşı'nın okunması, saygı duruşunda bulunulması ve tebrik mesajlarının okunmasının ardından programda konuşma yapan Karaçanta, günün heyecanını, coşku ve gururunu 96 yıldır artan bir duyarlılıkla yaşadıklarını söyledi.

Karaçanta, 30 Ekim'de farklı bir duygu ve heyecan yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Acıları sevince, esareti özgürlüğe, ümitsizliği onurlu bir geleceğe, çağdışı kalmış yaşamı aydınlık ve çağdaş bir kimliğe dönüştürmenin adıdır kurtuluş. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde göğsünü gere gere başı dik yürüyebilmek, ezan sesleriyle yüreklerin ürpermesidir kurtuluş. En büyük özveriyi göstererek bu vatan için feda ettiğiniz canınız, bizlere devletimize can veriyor. Bu günlerimiz için size minnettarız. O en yüce mertebede şehitlik makamında huzur içinde uyuyun, ruhunuz şad olsun.


ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi, Kafkas dans ile yöresel oyun gösterilerini sundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin gösterilerinin ardından lise öğrencileri, yöreye özgül türküler seslendirdi. Yoğun sağanak altında gerçekleşen törene, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"DÖNDÜ DÜNYANIN MAŞASI OLDU"

Kafkas Üniversitesinin (KAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Kendini alim zanneden biri, döndü dünyanın maşası oldu. Bizim içimizden çıkmış, kendini alim zanneden, kendini sufi zanneden biri, silahımızı tankımızı uçağımızı bize doğrulttu." dedi.


TÜRKİYE'NİN 100 YIL ÖNCE PAYLAŞILDIĞI SÖYLEDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, 15 Temmuz Şehitleri anısına hazırlanan slayt gösterisinin katılımcılara izletilmesiyle devam etti. Bakan Arslan, programda yaptığı konuşmada, bazı güçlerin yüz yıl önce masa üzerinde Türkiye'yi paylaştığını söyledi. "Hem de öyle bir paylaşmışlardı ki, nerenin kime verileceği zaten belliydi." diyen Arslan, ecdadın, millet olma şuuruyla savaş meydanlarına çıktığını ve cumhuriyeti kurduğunu bildirdi.

"ECDADIMIZ BU TOPRAKLARI BİZE BIRAKTI"

Arslan, "Bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısına, mezhebine, meşrebine bakmadan omuz omuza, kardeş olarak bu coğrafyayı ecdadımız bize yurt olarak bıraktığı gibi şehit oldular. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta şehit oldular. Gözünü kırpmadan donmak pahasına şehit oldular. Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan, Yemen'den, Bağdat'tan, Bakü'den, Kudüs'ten ecdadımız gelip gözünü kırpmadan bu topraklarda donarak şehit oldu ve bize bu toprakları yurt olarak bıraktı." ifadesini kullandı.

Arslan, ülkeyi kalkındırmak, güçlendirmek zorunda olduklarını belirterek, Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırırken, ülkenin ekonomisini büyüterek, dünyada söz sahibi haline getirilmesi gerektiğine işaret etti.

Yaklaşık 14 yıldır Türkiye'de baştan sona bölünmüş yol yaptıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

Ülkeyi yüksek hızlı trenlerle, havalanlarıyla donatıyorsak, millet rahatının yanı sıra ülkenin büyümesini, kalkınmasını ve diğer ülkelerinin önüne geçmesi içindir. Bölünmüş yolları yapıyoruz ki, Asya ile Avrupa arasını koridorlarla tamamlayalım. Avrupa ile Asya arasındaki yük hareketi Türkiye üzerinden olsun ve Türkiye bundan kar elde etsin."


"FETÖ'NÜN İNLERİNE GİRDİK"

"Kendini alim zanneden biri döndü dünyanın maşası oldu" FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ülkedeki genç, yaşlı, kadın, çocuk herkesin kahramanlık gösterdiğini aktaran Arslan, 15 Temmuz gecesi 'Nene Hatun' gibi binlerce kahraman kadının 'çocuğum annesiz babasız yaşar, ama vatansız yaşayamaz' diyerek tankların önüne çıktığını ve meydanlara indiğine değindi.


"ÜLKEYİ HAİNLERE YEDİRTMEYECEĞİZ"

Arslan, şunları kaydetti:

"Kendini alim zanneden biri döndü, dünyanın maşası oldu. Bizim içimizden çıkmış, kendini alim zanneden, kendini sufi zanneden biri, silahımızı tankımızı uçağımızı bize doğrulttu. O gün meydanlara 'evet ben millet şuuruyla, meydanda olacağım, milli irademe sahip çıkacağım, hainlere bu ülkeyi yedirtmeyeceğim, maşalara bu ülkeyi böldürmeyeceğim' diyerek meydanlara çıktılar. Ecdat bu toprakları bize yurt, vatan olarak bıraktı. Biz de bu toprakları yurt ve vatan olarak bırakacağız."

Törene katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise milli mücadelenin kazanılmasında Kars ve halkının farklı bir yeri olduğunu ifade etti. Özel ve anlamlı bir gün olan Kars'ın kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karakaya, "KAÜ'nün bölgedeki en önemli işlevlerinden biri de, üniversite kuran üniversite olmasıdır. KAÜ'den 3 üniversite daha çıkmıştır. İnşallah yenileri de gelecektir." dedi.

Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, KAÜ Rektörü Sami Özcan'ın da konuşma yaptığı program, halk oyunları ekibinin Kafkas dans gösterisiyle son buldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Arslan Rahmi Doğan Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title