Haberler

Kars Kar Kamyonlarla Kent Dışına Çıkarılıyor

Tipide yolcu otobüsü kara saplandıVIDEO YOKAĞRI'nın Patnos ilçesinde tipinin etkisi ile sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle kara saplanan otobüste mahsur kalan yolcuların imdadına Özel İdare ekipleri yetişti.

Tipide yolcu otobüsü kara saplandı

VIDEO YOK

AĞRI'nın Patnos ilçesinde tipinin etkisi ile sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle kara saplanan otobüste mahsur kalan yolcuların imdadına Özel İdare ekipleri yetişti. Yaklaşık 4 saat mahsur kalan 35 yolcuya, Özel İdare şantiyesinde yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

Patnos ilçesinde önceki gün etkili olan yoğun tipi nedeniyle İstanbul'dan Van'a gitmekte olan yolcu otobüsü, yol dışına çıkarak kara saplandı. Tipi yüzünden yolu kaybeden otobüsün şoförü durumu yetkililere bildirdi ve yardım istedi. Bölgeye giden ekipler, otobüsü halatla çekip kurtardılar. Otobüsün 5'i kadın, 4'ü çocuk olmak üzere 35 yolcusu, Özel İdareye ait Sit şahtiyesinde götürüldü. Yaklaşık 4 saat tipide mahsur kalan yolculara burada yiyecek ve çay ikramı yapıldı. Yolcular dün 03.00 sıralarında tipinin dinmesi üzerine Patnos'tan Van'a hareket etti.

İlçe Özel İdaresi Müdürü Gündoğdu Kısa, kar ve tipi nedeniyle 92 köyün yolunu 7 ekiple açmaya çalıştıklarını belirterek, "Önceliğimiz hastalar ve köylerine ulaşamayan mahsur kalan yolcular. 112 Acil Servise yapılan başvuruları dikkate alarak vatandaşların yardımına koşuyoruz" diye konuştu.

KAR KAMYONLARLA KENT DIŞINA ÇIKARILIYOR

Kars Belediyesi, cadde ve sokaklardaki karları gece- gündüz çalışarak kamyonlarla şehir dışına taşıyor. Belediye Fen İşleri Müdürü Murat Bilgir, "Kazım Paşa Caddesi ile bir çok caddede kar kaldırma çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız. 2 greyder, 4 kepçe ve 5 kamyon ile çalışmaları sürdürüyoruz. Karla mücadelemiz devam edecek" dedi.

Muş'ta günde ortalama 500 kamyon karı kent dışına çıkardıklarına işaret eden Belediye Başkanı Feyat Asya, 13 Aralık'tan beri yaklaşık 11 bin kamyon karın şehir dışına taşındığını bildirdi. Karla mücadeleye şimdiye kadar 2 milyon liranın üzerinde harcama yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Asya, öncelikle ana yolları kardan temizlediklerini belirtti.

DOĞU'DA 978 KÖYÜN YOLU KAPALI

Doğu Anadolu Bölgesinde köy ve mahalle yollarını açmak için belediye ve özel idare ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzurum'da 488, Muş'ta 200, Ağrı'da 164, Kars'ta 58, Ardahan'da 30, Erzincan'da 27, Iğdır'da 11 olmak üzere toplam 978 köy ve mahallenin yolu kardan kapalı bulunuyor. Bölgede dün gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 29,6 derece ile Ağrı ve Erzurum'un Horasan ilçesinde yaşandı. Termometreler, Erzurum Havalimanı bölgesinde 29,4, Kars'ta 21,8, Muş'ta 19,7, Iğdır'da 16,5 Ardahan'da 14,6 ve Erzincan'da 12,4 derece olarak ölçtü.

Kar kalınlıkları ise Muş'ta 98, Ağrı'da 90, Erzurum'da 49, Kars'ta 42, Ardahan'da 30, Iğdır'da 14 santim olarak ölçüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patnos Ağrı Muş Politika Güncel Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Müsavat Dervişoğlu'na iddiayı sordular: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yardımcılık mı teklif etti?

Müsavat Dervişoğlu'na iddiayı sordular: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yardımcılık mı teklif etti?

Bakmadan Geçme

BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title