Haberler

Karadeniz'de Kış

Karadeniz'in özellikle yüksek kesimlerinde dün geceden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı sonucu çok sayıda mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı.

Karadeniz'in özellikle yüksek kesimlerinde dün geceden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı sonucu çok sayıda mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerinin, Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kar yağışı nedeniyle orta ve yüksek kesimlerde mahalle yollarının ulaşıma kapandığına işaret eden Gümrükçüoğlu, "Yapılan çalışmalarla çok sayıda mahallenin yolu yeniden ulaşıma açıldı. Bu kapsamda Trabzon genelinde yolu henüz ulaşıma açılmamış yaklaşık 80 mahalle bulunuyor. Geç saatlere kadar devam edecek çalışmalarla bu mahallelerin büyük çoğunluğunun yolu yeniden ulaşıma açılacak." ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, yüksek bölgelerde kar yağışının yer yer devam ettiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Akşam saatlerine kadar birçok ilçede kapalı mahalle yolu kalmayacak. Şalpazarı ve Tonya gibi ilçelerimizde kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz il genelinde teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir. Son derece koordineli bir çalışma gerçekleştirmekteyiz. Gerekli çalışmalar ivedilikle gerçekleştirilmektedir."

Ordu

Ordu'da dün etkili olan kar yağışı sonrası kapanan mahalle yollarının ulaşıma açıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının orta ve yüksek rakımlı ilçelerde etkili olduğunu söyledi.

Gece etkisini artıran kar yağışı sonrası kapanan mahalle yollarının açıldığını belirten Yılmaz, araç ve personel konusunda sıkıntıları olmadığını, 300 personel, 230 araç ve iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Yılmaz, kar yağışı nedeniyle önceliklerinin hastalara müdahale etmek, cenaze işlemlerine yardımcı olmak, grup yolları ve okul yollarının açılmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, önceliği aciliyet gerektiren mahalle yollarına verdiklerini, ardından diğerlerini açtıklarını kaydetti.

Yılmaz, kar yağışı nedeniyle bazı hastaların evlerinden çıkartılabilmesi için belediye ekiplerinin seferber olduğunu da sözlerine ekledi.

Rize

Rize'de, merkeze bağlı 25, Ardeşen'de 14, Çamlıhemşin'de 20, Çayeli'nde 34, Güneysu'da 15, Hemşin'de 5, İkizdere'de 29, Kalkandere'de 6, Pazar'da 38 olmak üzere 186 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 105 personel, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinesiyle köy yollarını ulaşıma açmak için aralıksız çalışıyor.

Giresun

Giresun'da ise merkezde 28, Alucra'da 28, Çamoluk'ta 8, Çanakçı'da 4, Dereli'de 8, Doğankent'te 7, Espiye'de 9, Güce'de 4, Piraziz'de 9, Şebinkarahisar'da 59, Tirebolu'da 4, Yağlıdere'de 19 olmak üzere 187 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şebinkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Cemal Aktan, Giresun'un Şebinkarahisar ve Sivas ile kara yolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nin kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.

Tipi dolayısıyla görüş mesafesinin olmadığını belirten Aktan, Karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma açmak için çalıştığını ifade etti.

Bayburt

Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle 90 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu, merkez, Aydıntepe ve Demirözü'ne bağlı toplam 90 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı 11 ekip, söz konusu yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.

Gümüşhane

Gümüşhane'de de dün geceden itibaren başlayan kar yağışı sebebiyle kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 25 santimetreye ulaştı.

Kar ve tipinin yaşamı olumsuz etkilediği kentte, merkezde 70, Kelkit'te 66, Köse'de 14, Kürtün'de 28, Şiran'da 64 ve Torul'da ise 19 olmak üzere 261 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Kentte, gece en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında 13-14, gündüzleri ise sıfırın altında 4-6 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Artvin

Artvin'de Ardanuç 5, Arhavi 17, Hopa 1, Şavşat'ta 36 ve Yusufeli'nde 11 olmak üzere toplam 70 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Enver Yılmaz Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title