Haberler

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Adana'da kendilerine "Sosyalist Feminist Kolektif Kadınlar" adını veren bir grup, kadına yönelik şiddeti meşale yakıp protesto etti."25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında Abidin Dino Sanat Parkı'nda toplanan bir grup kadın,...

Adana'da kendilerine "Sosyalist Feminist Kolektif Kadınlar" adını veren bir grup, kadına yönelik şiddeti meşale yakıp protesto etti.

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında Abidin Dino Sanat Parkı'nda toplanan bir grup kadın, meşale yakıp pankart açarak slogan attı.

Sosyalist Feminist Kolektif Kadınlar üyesi Merih Topal, Türk Ceza Kanunu'ndaki "cinsiyetçi yasaların" değiştirilmesini ve "kadın katliamlarının" son bulmasını istediklerini ifade etti.

Topal, kadın lehine yasaların uygulanabilir olması için gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Erkek egemen zihniyetle oluşturulan ayrımcı yasaların kaldırılmasını, kadın sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını, sığınma evlerindeki kadınlara sosyal ve ekonomik desteğin sağlanmasını talep ediyoruz. Tüm çalışan kadınlar için ücretli doğum izni, ekonomik şiddete son verilmesi için eşit işe eşit ücret verilmesini, sendikasız, sigortasız, kuralsız çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Çalışmak isteyen her kadına yaşanabilir bir ücret ve sosyal haklar verilmeli, her iş yerinde kreş açılmalıdır."

Muhabir: İbrahim Erikan - Volkan Kaşık / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Erdem Gültekin - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Abidin Dino Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Şarj edilebilen hibrit araçlara ÖTV indirimi geldi

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Şarj edilebilen hibrit araçlara ÖTV indirimi geldi

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakmadan Geçme

Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri 11 üniversiteye yeni rektör atandı! Hangi üniversitelere rektör atandı? PARİS OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR MU? Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak? Paris Olimpiyatları'nda Fransız koşucunun açılış törenine başörtüsüyle katılmasına izin verilmedi! Olay ne, ne oldu? CUMA MESAJLARI || En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli cuma mesajları
Kuledeki 'şantaj' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Kuledeki "şantaj" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title