Haberler

İzmir - AK Parti'de Seçim Yorgunluğu

Ak Parti'de seçim yorgunluğu Seçimin değerlendirildiği toplantıya katılımın azlığı Hotar'ı kızdırdı GENEL seçimlerin ardından İzmir Ak Parti İl teşkilatı, ilk kez bir araya geldi.

Ak Parti'de seçim yorgunluğu

Seçimin değerlendirildiği toplantıya katılımın azlığı Hotar'ı kızdırdı

GENEL seçimlerin ardından İzmir Ak Parti İl teşkilatı, ilk kez bir araya geldi. Yemek sonrasında geçilen toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, katılımın az almasına tepki gösterip, 'Teşkilat toplantılarımız böyle olmamalı. Gevşeme gösterirsek oylarımız kayar" dedi.

Genel seçimlerde İzmir'de yüzde 10 oy kaybeden Ak Parti teşkilatı iseçimin ardından ilk kez bir araya geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın yanı sıra milletvekilleri Nesrin Ulema, Kerem Ali Sürekli'nin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Bülent Delican, yaptı. Delican, 'İsteğimiz sonuçları İzmir'de gerçekleştiremedik ama Türkiye'de birinci parti olmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah sahalarda yine çalışmalara başlayacağız. Heran seçim varmış gibi çalışacağız. İzmirliler, algı operasyonlarıyla yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını mutlaka bilecek, hakikatı yerine getirecektir. Teşkilat olarak ciddi bir çalışmadan, sınavdan geçtiniz. Bakmayın sağda solda yazılanlara, biz büyük bir aileyiz. Asla kimse yıpratamayacaklar. Fitne sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Hayallerin partisiyiz, kurduğumuz bir hayal var. Hayata geçirdiğimiz gerçekler var. Gençlik kolları başkanımız çok fazla çalışacak. Hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Biz asla kimse durduramayacak. Siyaset onurla yapılır omurgasız insanların yazdıklarına bakmayın. Bizi baktılar ki bölemeyecekler, içeriden fitne çıkarmak için gayret içerisine girdiler. Başbakanımız önderliğinde toplantı yaptık, bizlere birinci emri, 'gidin teşkilatımıza anlatın, çok daha fazla çalışacaksınız' dedi. Bundan sonra heran seçimde olabilir, olmayabilir de bizim görevimiz parti büyüklerimiz ne karar alırsa alsın çalışmaktır. Ramazan programlarında vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı kandırmalarına asla izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızla temasta asla geri atmaya çalışmayın. Küskünlüğe izin vermeyin" dedi.

HERAN SEÇİME HAZIR OLMA TALİMATI DA VERDİ

Bülent Delican'ın ardından kürsüye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, katılımın az olmasına tepki gösterdi. Teşkilat buluşmalarının böyle olmaması gerektiğini söyleyen Nükhet Hotar, ' Seçim bir kez daha gösterdi ki, genel merkezdeki toplantılarda geldiğimiz nokta şu 'eğer partimiz güçlü olmazsa birliğini beraberliğini korumazsa ne hükümet kalır, ne hükümet oluruz ne de geleceğe yönelik hedeflerimizi gerçekleştiririz.' Partimizin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanımızın önceliği teşkilatıydı, partisiydi. Başbakanımızın da takip ettiği yol bu. Teşkilat toplantılarımız, her şeyden daha önemli. Seçim sonrası Ramazan öncesi bir takım bahanelerle şu anda aramızda olmayan arkadaşlarımız yoklar. Ama bir daha böyle olmamalı. Birinci parti olmanın gereğini teşkilat olarak gösterelim. 4. Genel şeçimde hala birinci parti olarak çıkıyorsak teşkilatların başarısıyla oldu. Ama bunda bir gevşeme gösterirsek, oylarımız kayar. Burada olmayan arkadaşlarımızı temsilen olduğunuzu biliyorum. Bundan sonra etkili ve dikkatli olacağınızı biliyorum" dedi.

Ak Parti'nin tek başına her seçimde birinci parti çıkarak Türkiye'nin her yerinde temsil ederek bu güne kadar gelmiş tek parti olduğunu da vurgulayan Nükhet Hotar, 'En fazla ilden milletvekili çıkartan parti Ak parti. Dolayısıyla biz buradaki başarımızı göreceğiz ama bunu son değerlendirmelerini halkımızın bize gösterdiği teveccühün ne anlama geldiğini değerlendireceğiz. Burada bize mesajlar var. Aile içi toplantılarda değerlendireceğiz dikkate alacağız. Diğer partilere ülkenin birliği beraberliği için bunları kendi içinde yapabilirler. Bu millet bunlara bir kere şans verdiyse, nasıl davranmaları gerektiğini en doğru şekilde yapmalarını onlardan bekliyor, talep ediyoruz. Sorumluğa uygun davranacağız. Tüm kazanımları korumak adına, kendi üzerini düşen sorumluluk neyse yapacaktır" dedi.

Hem seçime hem de koalisyan seçeneklerine hazır olduklarını da anlatan Hotar, 'Burada iki nokta dikkat alanı. Bir tanesi olası bir koalisyon, partimizin kendi duyarlılığı içinde davrandığı, fedakarlığı yapacağı ve ülkenin birliğinden beraberliğinden taviz vermeyeceğiz. İkincisi ise, yeni bir seçim şıkkıdır, her ikisine de hazır bir partiyiz. Seçim biter ertesi gün tekrar seçim varmış gibi çalışmaya başlarız. Seçim bir yıl sonra 4 yıl sonra 45 gün sonra olmuş farketmez. Çalışmaya başlarımız onun için her iki şıkka da hazır bir ekibiz. İzmir genelindeki sonuçları, daha sonra değerlendireceğiz. Burada sonuçlara nereden baktığınız önemli. Ortaya çıkan rakamlara nerelere gitmiş niye gitmiş neyi eksik neyi fazla yapmışız, bunların muhasebesini aile olarak kendimiz yaparız. Bunu samimi olarak yapmalıyız. Çocuklarımızı geleceğini başkalarının siyasi heveslerine verme gibi lüksümüz yok" dedi.

Muhalefet partilerini isim vermeden eleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 'Seçimden sonra ekonomik sarsıntı olmadıysa bu Ak Parti'nin başarısıdır, bankalar kredilerini çağırmaya başlamadıysa, şirketler işçi çıkarmaya başlamamışsa bu Ak Parti'nin başarısıdır. Göstergeler, halkımızın, kurumların bize olan güveninin bir göstergesi. Bize olan desteğin kıymetini bilmeliyiz. Kendimizi yenileyerek tamamlayarak bu ülkenin kaderini bir takım siyasi söylem sevdalılarına terk edemeyiz. Hayalperestlere, ülkenin bir kısmını var, bir kısmını yok sayanlara, ülkenin belli kısımlarından oy almışlara terk edemeyiz. Kendi adımıza bu mesajları okuyup, ülkemiz için gerekli sorumluğu diklenmeden dik duruşu hepimizi göstermek zorundayız. Hepinizin İzmir'de hızlı bir sıçrayış göstereceğine, inanıyorum. Genel merkezin de başbakanımızın da şu anda aldığı karar bu. Onun için yenilenme sürecinde hepimizin Allah yardımcısı olsun" dedi.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nükhet Hotar Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title