Haberler

İü'nün Geliştirdiği Elektrikli Otomobil Eskişehir'de

İÜ'nün geliştirdiği elektrikli otomobil Eskişehir'de- İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen elektrikli otomobil T-1, Eskişehir'e geldi- İÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Topaloğlu: "Şu ana kadar yaklaşık 4 bin kilometre yaptık. Bundan sonraki hedefimiz buradan İstanbul'a dönerek toplamda 5 bin kilometrelik parkurumuzu tamamlamaktır"ESKİŞEHİR (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) akademisyenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu "Yerel Elektrikli Araba Ekibi" tarafından üretilen elektrikli otomobil T-1, Eskişehir'e geldi.

İÜ'nün geliştirdiği elektrikli otomobil Eskişehir'de- İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen elektrikli otomobil T-1, Eskişehir'e geldi- İÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Topaloğlu: "Şu ana kadar yaklaşık 4 bin kilometre yaptık. Bundan sonraki hedefimiz buradan İstanbul'a dönerek toplamda 5 bin kilometrelik parkurumuzu tamamlamaktır"ESKİŞEHİR (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) akademisyenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu "Yerel Elektrikli Araba Ekibi" tarafından üretilen elektrikli otomobil T-1, Eskişehir'e geldi.Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önüne getirilen elektrikle otomobil, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.İÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Engin Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin hazırlanmasının 2 yıl, yapımının ise 3,5 ay sürdüğünü söyledi.Aracı test etmek için Türkiye turuna çıkardıklarını belirten Topaloğlu, şöyle konuştu: "Bu kapsamda İstanbul'dan 15 Eylül'de yola çıkan aracımız sırasıyla Ankara, Samsun, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Antalya'yı ziyaret etti. Aracımız dün İzmir'e geçti ve bugün de Eskişehir'deyiz. Şu ana kadar yaklaşık 4 bin kilometre yaptık. Bundan sonraki hedefimiz buradan İstanbul'a dönerek toplamda 5 bin kilometrelik parkurumuzu tamamlamaktır. 5 bin kilometreyi tamamlayarak aracımızın artılarını ve eskilerini görmeyi amaçlıyoruz. Bu artı, eksilerini gördükten sonra ileriye dönük çalışmalarımızda bu eksikliklerimizi gidermeyi planlıyoruz."Topaloğlu, aracın adının T1, bu faaliyetlerinin de ilk tecrübe olduğunu dile getirerek, "Bu aracımızın ikinci, üçüncü tecrübelerinde yani T2, T3 modellerinde bu eksiklikleri gidermeyi amaçlıyoruz" dedi. -

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Eskişehir Politika Güncel Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title