Haberler

İtalya'da Eski Başbakana Sosyal Hizmet Cezası

Güncelleme:

Vergi usülsüzlüğünden mahkum edilen Berlusconi'nin cezasını sosyal hizmet yaparak çekme talebine savcıdan olumlu görüş geldi.

İtalya'da, hakkında vergi kaçırmaktan kesinleşmiş yargı kararı bulunan eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin, cezasını sosyal hizmet yaparak geçirme talebine, davaya bakan savcı olumlu görüş bildirdi. Şirketi Mediaset ile Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırdığına dair hakkında kesinleşmiş cezai hüküm bulunan Berlusconi'nin cezasını nasıl çekeceğine dair, Milano Adliyesi Vesayet Mahkemesi'ndeki duruşması başlandı.

KARAR YAKINDA BELLİ OLACAK

Karar çıkmayan ilk duruşmanın yaklaşık 1,5 saat sürdüğü belirtilirken, davaya bakan Başsavcı Yardımcısı Antonio Lamanna'nın, Berlusconi'nin talebi olan denetimli serbestlik kapsamında sosyal hizmet yapma cezası üzerinde olumlu görüş verdiği basına yansıdı. Mahkeme başkanı Pasquale Nobile de Santis'in, kararı 5 ile 10 günde açıklamasının beklendiği bildirildi.

YAŞI NEDENİYLE HAPSE GİRMİYOR

Yaşının 77 olması sebebiyle hapse girmeyecek olan eski başbakan, geçen yıl ağustos ayında bu davadan aldığı 4 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanırken, cezası bir af yasası kapsamında 1 yıla düşmüş ve yasalar gereği geçtiği senatodaki azil oylamasını kaybedince, senatörlükten de azledilmişti.

BERLUSCONİ'YE, SUU Çİİ BENZETMESİ

Duruşma Milano'da devam ederken, bir grup Berlusconi taraftarı ise Milano yakınlarındaki Arcore kasabasındaki evinin önünde toplanarak İtalyan siyasetinin son 20 senesinde en uzun süre başbakanlık yapan liderlerine destek verdi. Berlusconi'nin partisi Forza Italia Meclis Grup Başkanvekili Renato Brunetta, liderlerini, Myanmar'da askeri diktatörlüğe karşı pasifist mücadele yürüten ve askeri cunta tarafından 21 yıl ev hapsinde tutulan Aung Sang Suu Çii'ye benzetti. Parti sözcüsü Giovanni Toti de yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerine işaret ederek, liderlerinin seçim kampanyasına aktif olarak katılabilmesini umduklarını belirtirken, İtalyan basınında, Berlusconi'nin seçim kampanyasına katılmaması için sosyal hizmet cezasına ek olarak evden çıkma özgürlüğüne birtakım sınırlamaların getirilebileceğine ilişkin haberler çıkıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Silvio Berlusconi Milano İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title