Haberler

İsedak 32. Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Karabağ'ı işgali konusunda, "Bu işgale Türkiye olarak biz karşıyız. Özellikle de şu anda Amerika, Rusya ve Fransa, üzerlerine aldıkları görevi bitirmeleri gerekir. Arabuluculuk görevi ise onlara düşen bu görevi sona erdirmektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Karabağ'ı işgali konusunda, "Bu işgale Türkiye olarak biz karşıyız. Özellikle de şu anda Amerika, Rusya ve Fransa, üzerlerine aldıkları görevi bitirmeleri gerekir. Arabuluculuk görevi ise onlara düşen bu görevi sona erdirmektir. Temennim odur ki, buradaki işgal bitsin. Azeri kardeşlerimiz de topraklarına kavuşsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daimi başkanlığını yürüttüğü İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 32. Oturumu'nun açılışında aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Azerbaycan SPACE TV kanalının muhabiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soru sormak istedi.

Azeri gazeteciyi fark eden Erdoğan, gazetecinin "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ermeni milletvekillerinin son açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Bu Türkiye'nin tutumunu ortaya koydu. Bundan sonraki süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Ermenistan'ın işgalci olduğu bu yerlerden süratle çıkması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin verdiği kararlara vurgu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu kararlarla birlikte Dağlık Karabağ bölgesinde, oraları terk etmesi, oradan onların bir an önce çıkması lazım. Asıl sahiplerine burayı terk etmesi lazım. Buraların asıl sahipleri Azerilerdir. Azeriler de bu yerlerine gelip yerleşmesi lazım. İşgalle bir yere varılmaz. Şu anda buralarda maalesef bir işgal söz konusudur. Bu işgale Türkiye olarak biz karşıyız. Özellikle de şu anda Amerika, Rusya ve Fransa üzerlerine aldıkları görevi bitirmeleri gerekir. Arabuluculuk görevi ise onlara düşen bu görevi sona erdirmektir. Temennim odur ki, buradaki işgal bitsin. Azeri kardeşlerimiz de topraklarına kavuşsun."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan Karabağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title