Haberler

İş Makineleri Garajda, İşçiler Çay Ocağında

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 14.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Balıkesir 141.Şube Şefliği'nde görevli işçiler, hizmet özelleştirmelerine tepki için eylem yaptı.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 14. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Balıkesir 141. Şube Şefliği'nde görevli işçiler, hizmet özelleştirmelerine tepki için eylem yaptı. Yol-İş Sendikası Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, KGM'nin ülke çapında tüm işleri anahtar teslimi ihale adı altında müteahhitlere verdiğini, 10 bin kadrolu işçinin kızağa çekilip, 11 bin 555 iş aracının çürümeye terkedildiğini ileri sürdü.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 1 Ocak 2013'te, 'anahtar teslim ihale' adı altında başlattığı hizmet özelleştirmelerine tepkiler giderek büyüyor. Yol-iş Sendikası üyesi karayolları çalışanları, Balıkesir 141. Şube Şefliği önünde eylem düzenledi. Eyleme MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran ve CHP İl Genel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit de destek verdi. Yol-iş Sendikası Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, AK Parti'nin yeni başlattığı hizmet özelliştirmelerinin bir soygun düzeni olduğunu söyledi. 1 Ocak 2013'ten itibaren Türkiye'nin tüm illerinde hizmet özeleştirme ihaleleri yapılmaya başlandığını, Balıkesir dahil 6 ili kapsayan 14. Bölge Müdürlüğü'nde de 2 Ocak'ta ihale gerçekleştiğini hatırlatan Yıldız, "İhalelerden sonra, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün elindeki 11 bin 555 adet iş makinesi kızağa çekilerek, çürümeye terk edilmiş, ya da çok ucuz bedellerle müteahhitlere kiralanmıştır. Bakım hizmeti yapan 5 bin 500 personel ise işyerleri hapishaneye çevrilerek oturtuldu. Yerine, dışarıdan 30-35 taşeron işçi bulunarak kiraladıkları araçlarla kar mücadelesi, bakım ve diğer hizmetleri yapmaya çalıştılar" dedi.

İşçiler de yapılan ihalelerden sonra pek çok iş makinesinin atıl durumda kiralanmayı beklediğinin kendilerinin de çay ocaklarında zaman geçirmeye başladığı belirtti. İşlerini kaybetmekten korkan işçiler, büyük bir tedirginlik yaşadıklarını kaydetti. Balıkesir 141. Şube Şefliğinde atıl durumdaki kamyon, dozer, kepçe ve silindirlerin küflendiğini, grayderlerin bıçakların paslandığını gösteren işçiler, "İşte bunlar en güzel örnekler" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayolları Genel Müdürlüğü Muharrem Yıldız Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title