Haberler

İran'dan ABD'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın

Güncelleme:

ABD, İsrail başbakanı Netanyahu'nun ABD'deki konuşmasına tepki gösterip ABD'yi uyardı, "Hayırsız evladınızı tekerlekli sandalyede alırsınız." dedi.

İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösteren İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'ye " İsrail'i tekerlekli sandalyede teslim alırsınız" uyarısında bulundu. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı "siyasi şov" olarak niteledi.

HAYAT KADINI ÖRNEĞİ VERDİ

Meclis genel kurulunda söz alan Laricani, İsrail Başbakanı'nın ABD Kongresi'ndeki konuşmasını eleştirerek, Netanyahu'nun sözlerine bir hayat kadını örneği ile yanıt verdi. Laricani,"Bir hayat kadını bir şehre girince eteğini kafasına çekti. Kadına, 'Neden bu şekilde bu şehirde yürüyorsun?' diye sorulunca, 'Çünkü bu şehirde iffetli bir insan yok' yanıtını verdi. Bu kukla rejimin başbakanının kullandığı sözler, bu hayat kadını örneğine benzer" diye konuştu.

"SİYASİ ŞOV"

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Meclis'in sabahki oturumunda konuşan Laricani, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin, "Bu konuşma, dünyayı yönettiğini iddia eden büyük bir ülkenin kongresinin zayıf bir rejimin eline düştüğünü gösteren siyasi bir şov şeklinde yapılmıştır" dedi.

Netanyahu'nun nükleer müzakerelerde muhtemel bir anlaşmanın İran'a nükleer silah elde etme yolunu açacağına yönelik iddialarına tepki gösteren Laricani, "İki yüzden fazla nükleer savaş başlığına sahip olan bir kişinin bunu iddia etmesi ilginç" diye konuştu.

"TEKERLİKLİ SANDALYEDE ALIRSINIZ"

İran Meclis Başkanı, Netanyahu'nun Tahran'ın nükleer programıyla ilgili İran ve dünya güçleri arasında bir anlaşma imzalanması durumunda İsrail'in bu anlaşmayı kabul etmeyerek İran'a tek başına saldıracağına yönelik ifadelerde bulunduğunu hatırlatarak, "ABD Kongresi, 'hayırsız evladı' İsrail'i tekerlekli sandalyede teslim almak istiyorsa İsrail, İran'a karşı askeri eylemde bulunsun." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Benjamin Netanyahu Ali Laricani İsrail İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
500

Yorumlar (26)

ÖZ ANKARA,LI:

İRAN, A, TAM DESTEK, KAHROL, SOY KIRIM YAPAN, israil, senin her zerren CEHENNEMİN DİBİNE GİDERSİN İNŞAALLAH. AMİN AMİN AMİN

17
3
yanıtYanıtla
aslanMobil-ANDROID:

İsrail tüm dünyaya tehdit Kahrolsun israil yaşasın İran Kayserili çok güzel ozetlemis

13
4
yanıtYanıtla
ya hay:

siz ikiniz (İran ve İsrail) hep atışır ancak asla çatışamazsınız. . .

12
2
yanıtYanıtla
Han Mobil-IOS:

Irana tam destek

11
3
yanıtYanıtla
la edri:

al birini vur ötekine insanlık kurtulur

9
4
yanıtYanıtla
kartacalıMobil-IOS:

Bu iran hızlı giden at misalı olucak başkasının yumrugunu yemeyen kendi yumrugunu balyoz sanarmıs

6
6
yanıtYanıtla
türkMobil-ANDROID:

Bu müslüman olan Ülkelerin hepsi boş güçleri ancak bir birbirlerine yeter allah bu müslumanlari ıslah eylesin Ämin

11
0
yanıtYanıtla
bir vatan severMobil-ANDROID:

aynı hurefe... yıkarız,haritadan sileriz, sandalye de alırsınız...filan hade ordan sözde tehdit..yapta bütün dünya görsün..senin güvendiğin nükler sistemini adamlar uzaydan yönünü değiştirir haberin yokk...NASA çoktan uzayda uydu ve siber savunma sistemlerini kurdu

6
4
yanıtYanıtla
sadece:

SÜREKLİ SADECE KINADIĞIMIZ LANETLEDİĞİMİZ İSRAİL, DİLEDİĞİ ZAMAN DİLEDİĞİ YERE SALDIRMAKTAN HİÇ GERİ KALMIYOR DEMEKKİ KINAMANIN TEHDİT ETMENİN LANETLEMENİN HİÇ BİR TESİRİ YOK, ÇÜNKÜ BUNU YILLARDIR ZATEN YAPIYORUZ.

9
1
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

ESRADÜNYANIN BAŞ BELASI İSRAİL İ HAKLI GÖRMEK NEYİN NESİ. DAHA DÜN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANAN İSRAİL ASKERLERİNİN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA KÖPEKLERLE SALDIRMASINI İZLEMEDİNİZ HERHALDE. YOKSA SİZ DE Mİ YAHUDİSİNİZ.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title