Haberler

Irak'ta Pazar Yerine Bombalı Saldırı

İngiltere, Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesindeki bir pazar yerine bombalı araçla düzenlenen saldırıyı kınadığını açıkladı.

İngiltere, Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesindeki bir pazar yerine bombalı araçla düzenlenen saldırıyı kınadığını açıkladı.

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tobias Ellwood, yaptığı açıklamada, bugün sabah erken saatlerde terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen ve birçok kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı kınayarak, olayda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine ve dostlarına en derin taziyelerini bildirdi.

Ellwood, "Bu barbar suçlular, bir kez daha masum insanlarla dolu olan sivil bir bölgeyi hedef aldı" diyerek, ülkesinin, şiddet dolu aşırılıkla mücadelesinde Irak hükümeti ve halkının çabalarına destek vermeye devam ettiğini hatırlattı.

Bu sabah Bağdat'ta bir pazar yerine bombalı araçla düzenlenen saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. DAEŞ'e yakın sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan ve örgüte bağlı "Vilayet-i Bağdat'ın" imzasını taşıyan açıklamada, DAEŞ mensuplarının, Irak ordu güçlerini ve Şii milisleri hedef almak için bomba yüklü tırı Bağdat'ın doğusundaki Sadr'a bıraktığı belirtilmişti.

Şiilerin yoğunlukta yaşadığı başkente bağlı Sadr'daki saldırıda son verilere göre 45 kişi hayatını kaybetmiş, 105 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Afrika Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title