Haberler

İlçe Danışma Meclislerinin İlki Gürsu ve Kestel'de Yapıldı

Güncelleme:

Ak Parti Bursa İl Başkanlığı, danışma meclisleri toplantılarına başladı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, yerel seçimlere hazırlık ve istişare görüşmelerin yapıldığı ilçe danışma meclisleri toplantıları başladı. İlçe danışma meclislerinin ilki Gürsu ve Kestel'de yapıldı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, geleneksel hale gelen ilçe danışma meclisi toplantılarına Gürsu'da başladı. Günün ilk danışma meclisi Gürsu Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Danışma meclisi toplantıları daha sonra Kestel ilçesiyle devam etti.

İlçe danışma meclisi toplantılarına AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti Bursa İl yöneticileri, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız, Kestel Beldiye Başkanı Yener Acar, AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nazif Aydın, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı ile çok sayıda teşkilat üyesi katıldı.

İlçe danışma meclislerinde birer konuşma yapan AK Parti ilçe başkanları ve belediye başkanları çalışmaları hakkında salonu dolduranlara geniş kapsamlı bilgi verdi ve toplantıların Bursa'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

SU VE ÖZTÜRK'ÜN KONUŞMASI

İlçe danışma meclislerine katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 12 Haziran seçimlerinden sonra Bursa ve Türkiye'de güzel çalışmalara imza attığını dile getirerek, bu hizmetlere ara verilmeden devam edileceğini söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de, Türkiye'nin AK Parti ile tanışmasından sonra hizmet aldığını belirterek belediyeciliğin AK Parti ile beraber anlam kazandığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK…"

Gürsu ve Kestel ilçe danışma meclislerinde partililere seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ramazan ayında AK Parti Bursa teşkilatlarının ve milletvekillerinin Türkiye'ye örnek çalışmaya imza attığına vurgu yaparak, "Bu kadar organize ve bütünlük içerisinde bir ramazan etkinliği daha önce Bursa'da yapılmadı. İlk kez yöneticilerimizin tamamı ramazan boyunca vatandaşla birlikte sokak iftarlarına katıldı. Bu kolay bir şey değil. Sadece iftarlarda değil, sahura kadar teşkilatımız vatandaşla birlikte oldu" diye konuştu. Ramazan ayındaki bu çalışmaların toplumda kendisini hissettirdiğinin altını çizen Başkan Yalçın, teşkilatlara geri dönüşlerin muhteşem olduğunu söyledi.

"BURSA'DA SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ…"

Yalçın, AK Parti İl Başkanlığı'nın BUTTİM'de gerçekleştirdiği iftar programında çok büyük bir kalabalığın olduğuna dikkat çekerek, "AK Parti teşkilatı Bursa'da seçimlere en hazır parti olduğunu, organize ettiğimiz iftar programında bir kez daha gösterdi. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

TERÖR KONUSU

Konuşmasında terör konusuna da değinen Başkan Yalçın, "Türkiye son 10 yılda 3 kat büyüdü. Türkiye bu büyümenin ardından ciddi terör olaylarıyla karşı karşıya geldi. Yani Türkiye büyümesini küçük tuttuğu zaman terör hiç ortaya çıkmıyor. Terör, Türkiye ayağı kalktığı zaman azıyor. Çünkü biliyorlar ki Türkiye bölgesinde lider ülke olmaktan öte belki de tüm İslam coğrafyasında yeni bir anlayışı ortaya çıkarak yegane ülke. O yüzden Türkiye'nin enerjisinin azaltılması gerekiyor. Terörün altındaki gerçek neden bu… İnşallah ülkemiz bu sorunu aklı selim bir şekilde aşacak" şekliden konuştu.

YEREL SEÇİMLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili çalışmanın yapılabileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Yalçın, "Meclis bu düzenlemeyi yaptığı zaman teşkilatlar olarak bizlerin de seçim hazırlıklarına son şeklini vermemiz gerekiyor" dedi.

İl Başkanı Yalçın, kentlerin kalite göstergeleri ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Yalçın, bu unsurları teker teker salonu dolduranlara sıraladı.

"BAŞARILI OLMANIN TEMEL ŞARTI LİDERLİK GÖSTERGELERİDİR…"

Yerel yönetimlerde başarılı olmanın temel şartının belediye başkanlarının liderlik göstergelerine bağlı olduğunu belirten Başkan Yalçın, bu göstergeleri ekip çalışmasına uygunluk, köklere saygı ve hakça bir otorite olarak tanımladı.

"2023 HEDEFİNE KENTLEŞMİŞ BİREYLERLE ULAŞABİLİRİZ…"

Başkan Yalçın, ayrıca iyi bir kenti değerlendirmenin yolu insanı doğaya yakınlaştırma kapasitesi olduğunu ve kenti planlarken insanı doğadan koparmamak gerektiğinin altını çizdi. İl Başkanı Yalçın, AK Parti'nin 2023 hedefine kentleşmiş bireylerle ulaşabileceğine dikkat çekerek bu unsurunun çok önemli olduğunu belirtti.

Belediyelerde performans yönetimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, 10 ana başlık altında belediyeciliğin ayrıntıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yalçın konuşmasına şöyle devam etti:

"Ana prensipleri dikkatle izlememiz gerekiyor. Nerelerden eleştiri alıyoruz diye baktığımızda birkaç konuyu hatırlatmak istiyorum. Belediyelerin randımanlı çalışıp çalışmadığını incelememiz gerekiyor. Belediyelere olan hizmet talebi ile belediyelerin ürettiği hizmeti birbirine orantılamalıyız. 1 rakamına yakın sonuç ne kadar çıkarsa başarınız odur. Yani vatandaşın taleplerini karşılama oranı. Bir vatandaş yaptığınız hizmetleri ne kadar beğeniyor? Ayrıca yapılan işi bütçelendirmemiz gerekiyor. Sabah kalkıp bir yatırım kararı almamalıyız. Yıl başında yapacağımız işin bütçesini vatandaşa açıklamamız gerekiyor. Bütçesi, olmayan işin nereye varacağı belli olmaz. Bir de belediye hizmetlerinde kaliteden taviz vermemeliyiz. Kalitesiz hizmet çok büyük bir israf anlamına gelir."

"BELEDİYELER HİZMETLERİ EKONOMİK YAPMALI…"

Belediyelerin hizmetlerini ekonomik yapması gerektiği vurgulayan Başkan Yalçın, "Toplumda bu algıyı oluşturmalıyız. Ayrıca belediyeler yaptığı işleri hiç kimsenin aklında soru işareti bırakmayacak şekilde şeffaf yapmalı. Gerekirse belediyenin önünde canlı yayında ihale yapmalıyız. Yatırımlarda hukuki araştırma çok önemli. Belediyeleri yönetirken hukuki, kaygı ile hareket etmek gerekiyor" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın, bu kriterlerde başarılı olunduğu sürece vatandaşında gerekli sonucu ortaya koyacağını söyledi.

Protokol konuşmalarının sonunda AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, üye katılım kampanyasında gösterdiği başarıdan dolayı AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız ve AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nazif Aydın'a plaket takdim etti.

Toplantılar daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title