Haberler

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı: "Unutulmamalıdır Ki Her İnsan Engelli Adayıdır"

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Engelliler Haftası programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, “Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir” dedi.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Engelliler Haftası programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, "Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ve çok sayıda aile ve okul öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, asıl önemli olanın engelli veya engelsiz olmak değil, insan olmak olduğunu vurguladı. Elmalı, engelli vatandaşların söz konusu olduğunda devletin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak vatandaşlara hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizerek: "İlimizde 9 okulun yanında, 32 tane Rehabilitasyon Merkezi, kaynaştırma, evde eğitim ve özel eğitim merkezlerimizle 8 bin 521 öğrencimiz eğitim almaktadır. Biz diyoruz ki asıl engelli, karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım" dedi.

"Onları sahiplendiğimiz zaman, onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz"

Toplumun uzatacağı sıcak bir dost elinin onların iyi hissetmesini ve içindeki cevherin ortaya çıkması için çok önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, onların herkes gibi normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığının oluşturulmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri düzenledikleri gösteriler ile gelen izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Engelliler Haftası Osman Elmalı Kayseri Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title