Haberler

İHH, Mali'deki ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık dağıttı

Güncelleme:

'Ramazan Hayata Bereket' sloganıyla çalışmalarını sürdüren İHH, Afrika ülkesi Mali'de iftarlık, zekat, kumanya ve Kur'an-ı Kerim dağıtımlarında bulundu, adak – akika kurban kesimleri yaptı.

'Ramazan Hayata Bereket' sloganıyla çalışmalarını sürdüren İhh, Afrika ülkesi Mali'de iftarlık, zekat, kumanya ve Kur'an-ı Kerim dağıtımlarında bulundu, adak – akika kurban kesimleri yaptı. Mali'deki ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar dağıtan İhh, ülkede inşa ettiği 3 farklı kalıcı eseri de hizmete açtı.

İhh İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 3 milyon mağdura iyilik ulaştırmayı hedefliyor. Türkiye'de yaşanan afet nedeniyle Ramazan çalışmalarında deprem bölgesini önceleyen İhh, hayırseverlerin destekleriyle bu yıl kriz bölgelerini de unutmadı. Mali'de bu yıl, birden fazla hizmete imza atan İhh, Ramazan yardımlarının yanı sıra bölgede inşa ettiği 3 farklı kalıcı eseri de halkın hizmetine sundu. 2 Cami ve Kur'an Kursu ile 1 Eğitim Kompleksini hizmete açtı.

"ÇALIŞMALARIMIZ, RAMAZAN SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

Faaliyetleri gerçekleştirmek üzere Mali'ye giden ekipte yer alan İHH Medya Birimi'nden Bilal Gündoğdu, "'Ramazan Hayata Bereket' sloganıyla çıkmış olduğumuz iyilik yolculuğumuzda Afrika'dayız, Mali'deyiz. Burada, hayırseverlerimizin iyiliklerini mağdurlara ve muhtaçlara ulaştırabilmek adına uzun yolculuklar gerçekleştirdik. Bugüne kadar zekat dağıtımları gerçekleştirdik. Bayramlık dağıtımlarımızı yetimlerimize ulaştırdık. Birçok Müslüman kardeşimizin iftar ihtiyacını karşıladık. Mali'deki çalışmalarımız, Ramazan sonuna kadar devam edecek. Hayırseverlerimizin bu noktada desteklerini bekliyoruz. Allah razı olsun, bu çalışmalar onlar sayesinde gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye de devam edecek. Emek verip destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

25 BİN KİŞİYE İNSANİ YARDIM

İHH'nın Ramazan boyunca Mali'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve açılışlardan 25 bin Malili Müslüman istifade etti. Projeler ise şu şekilde:

680 adet kumanya dağıtıldı, 4 bin 80 kişi istifade etti

2 bin 860 kişiye iftar verildi

329 aileye zekat ulaştırıldı

Bin adet Kur'an'ı Kerim hediye edildi

20 büyükbaş kurban kesildi

2 bin kişinin istifade edeceği İHH İstanbul Kadın Eğitim Kompleksi hizmete açıldı

8 bin 500 kişinin istifade edeceği Ahmed Kuddusi Hz. Hüseyin Camii ve Kur'an Kursu hizmete açıldı

3 bin kişinin istifade edeceği Hacı Niyazi Kahraman Camii ve Kur'an Kursu hizmete açıldı

İHH 16 YILDIR MALİ'DE

İHH İnsani Yardım Vakfı, 16 yıldır Mali'de aktif olarak faaliyet gerçekleştiriyor. İHH, Mali'de; gıda, su, Ramazan, Kurban, eğitim, sağlık, yetim, katarakt ve kalıcı eser projeleri ile mağdurların yanında olmayı sürdürüyor. Ülkede gerçekleştirilen projelerle İHH ekipleri, sürekli olarak bölgeye gidip geliyor ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiriyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afrika Kurban İHH Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title