Haberler

Hırvatistan'da Hükümet Krizi

Hırvatistan'da Başbakan Andrej Plenkoviç liderliğindeki Hırvat Demokrat Birliği (HDZ) partisinin Most hareketi ile oluşturduğu koalisyonun sona ermesi nedeniyle hükümet krizi yaşanıyor.

Hırvatistan'da Başbakan Andrej Plenkoviç liderliğindeki Hırvat Demokrat Birliği (HDZ) partisinin Most hareketi ile oluşturduğu koalisyonun sona ermesi nedeniyle hükümet krizi yaşanıyor. Henüz 6 ayını dolduran koalisyon hükümetinin düşmek üzere olduğu Hırvatistan'da Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, bugün parti liderleri ile bir araya geleceğini duyurdu.

Balkanlar'ın en büyük firmalarından olan Agrokor'un borç krizinden kurtarılabilmesi için Hırvatistan hükümeti tarafından "stratejik öneme sahip" bu şirket için özel yasalar çıkarılması, koalisyon ortağı Most hareketinin tepkisine neden oldu. Most hareketi, Maliye Bakanı Zdravko Mariç'in görevinden azlini talep etmesinden sonra HDZ, Most hareketi üyesi bakanları istifaya davet ederek bu parti ile koalisyona son verdi. Bu gelişmelerden sonra HDZ'nin halen parlamentoda çoğunluğu elinde bulundurup bulundurmadığına ilişkin soru işaretleri oluşurken, Başbakan Plenkoviç, erken seçime hazır olduklarını duyurdu. HDZ ile Most hareketi arasında geçtiğimiz koalisyon hükümetinde de kriz yaşanmış ve bu kriz, Başbakan Tihomir Oreşkoviç liderliğindeki hükümetin düşmesine neden olmuştu.

"KRİZDE RUSYA BAĞLANTISI"

Hırvatistan'da yaşanan siyasi krizin ardında Balkanlar'ın en büyük marketler zincirini oluşturan Konzum firmasını da bünyesinde barındıran Agrokor'un içinde bulunduğu borç krizi yatıyor. Bölge basınında yer alan haberlerde, büyük bir kısmı Rus finans şirketlerine olmak üzere yaklaşık 3,5 milyar euro borcu bulunan şirketin "Rus bankalarının pençesinde" olduğu ifade ediliyor.

(İbrahim Aydoğan / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hırvatistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title