Haberler

Hiperaktif Öğrenci İçin "Belge" Önerisi

Psikolog Alanur Özalp, Yaklaşan Oks Sınavı Nedeniyle Hiperaktif Öğrencilerin Ailelerini Uyardı. Hiperaktif Çocukların "Dikkat ve Konsantrasyon Sağlamada" Zorlandıklarını ve Sınavlarda Başarısız Olabildiklerini Belirten Özalp, Hiperaktif Olduğu Uzmanlarca Belgelenen Öğrenciye Sınavda 30 Dakika Ek Süre Tanındığını Anımsattı. Özalp, "Çocuğunuzun Geleceği İçin Bu Belgeyi Alın" Önerisinde Bulundu.

Psikolog Alanur Özalp, yaklaşan OKS sınavı nedeniyle hiperaktif öğrencilerin ailelerine "Çocuğunuzun bu durumunu belgeleyin ki sınavda 30 dakika ek süre kazanabilsin" önerisinde bulundu.

Alanur Özalp ANKA'ya yaptığı açıklamada, yaklaşan OKS sınavı nedeniyle öğrencilerin de ailelerin de heyecanlı olduklarını ifade etti.

Bu sınavlarda hiperaktif öğrencilerin dikkat ve konsantrasyon sağlamada zorlandığını bildiren Özalp, "Gelişmiş ülkelerin tamamında hiperaktif özellikler taşıyan çocuklara sınavlarda ek 30 dakika öngören bir yasa var. Bu yasayı bizim Milli Eğitim Bakanlığı da onaylıyor. Bu nedenle OKS sınavı öncesinde ailelere 'çocuklarının hiperaktif olduğunu belgelemeleri'ni öneriyorum" dedi.

Özalp, bu belgenin bazı kurumların yanısıra uzman psikologlar tarafından da verilebildiğine işaret ederek, ailelerin, "Bu belgeyi alırsam çocuğuma 'sorunlu' muamelesi yapılır mı" endişesi taşımalarının gereksiz olduğunu ifade etti. Özalp, "Çünkü hiperaktivite, utanılacak, ayıplanacak, acınacak ya da saklanılacak bir durum değildir. Bu durumu nedeniyle, çocuğu suçlamak da çok yersizdir" dedi.

Bu belgenin, çocuğun okul hayatında, uygun düzenlemelerden de yararlanmasını sağlayacağını dile getiren Özalp, sınavda tanınacak ek sürenin çocuğun başarısını artırabileceğini söyledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title