Haberler

Her yağmurda çevre sakinleri büyük korku yaşıyor

Güncelleme:

Cenevizliler tarafından 700 yıl önce Karaköy'de inşa edilen ve günümüze kadar ulaşan tarihi Galata Kulesi'nin devamındaki surların altı yağış nedeniyle boşaldı.

Cenevizliler tarafından 700 yıl önce Karaköy'de inşa edilen ve günümüze kadar ulaşan tarihi Galata Kulesi'nin devamındaki surların altı yağış nedeniyle boşaldı. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi surlar her yağmurda çevredeki esnafı da tedirgin ediyor.
Latin istilası sonrasında 1204 yılında Galata bölgesine yerleşmeye başlayan Cenevizliler 1303-1352 yılları arasında Venediklilerin baskısından dolayı bu bölgeyi surlarla çevirdi. İnşa edilen tarihi surlardan günümüze sadece iki tane kule kaldı. Onlardan biri Galata Kulesi'nin yakınındaki Şair Ziya Paşa Caddesi üzerindeki bir arsa içinde kalan kule.
GALATA'DA BİLİNMEYEN İKİNCİ KULE
Galata Kulesi kadar bilinmeyen bu Kule, bakımsızlık nedeniyle adeta yok olmaya yüz tutmuş durumda. Kulenin devamındaki surların altı ise yağış nedeniyle yaşanan toprak kaymasında boşalmış durumda. Yıkılmak üzere olan tarihi surlar her yağışta çevre esnafını da tedirgin ediyor.

YAĞMUR YAĞDIKÇA ALTINI AŞINDIRIYOR
Yaklaşık 10 yıldır esnaf olduğunu belirten Fatih Erenler, "Burası 700 yıllık surlar yağmurdan dolayı altı oyuldu. Buranın bakımı da yapılmıyor. Biz esnaf olarak burada tedirginiz. Surlar yıkılır diye korkuyoruz. Yağmur yağdıkça altını aşındırıyor. Bakımı yapılmazsa bir yerden sonra çökmeye başlayacak. Yetkililerden müdahale etmelerini istiyoruz" dedi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaköy Galata Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title