Haberler

Her 4 Çocuktan Biri Yoksul

Çocuk Vakfınca Yayınlanan 'Türkiye'nin Çocuk Gerçeği' Raporuna Göre, Çocuk Sorunlarında En Büyük Etken Yoksulluk. Her 4 Çocuktan Biri Yoksul, 5 Çocuktan Biri Çalışıyor.

Çocuk Vakfınca yayınlanan ''Türkiye'nin Çocuk Gerçeği'' raporuna göre, çocuk sorunlarında en büyük etken yoksulluk. Her 4 çocuktan biri yoksul, 5 çocuktan biri çalışıyor.

Çocuk Vakfından yapılan açıklamaya göre, Vakıf, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle, Türkiye'deki çocukların durumunu yansıtan bir rapor hazırladı.

Öncelikli çocuk sorunlarını Türkiye'nin gündemine getirmeyi amaçlayan raporda, aile ve çocuk, anne ve çocuk sağlığı, eğitim, yoksulluk, güç koşullardaki çocuklar, çocuk ihmali ve istismarı, çocuk hakları, yargılamadaki çocuklar, çocuk ve medya konuları yer aldı.

Sokaktaki çocuklar konusunda en sorunlu 2 il ise İstanbul ve Diyarbakır.

Son 5 yılda çocuk suçlarında artış olduğu, çocuk ihmali ve istismarının yaygınlaştığı vurgulanan raporda, çocuk hakları konusunda uyum yasalarının hazırlanamadığı, Çocuk Koruma Kanununun, çocuk adalet sisteminin gerçekleştirilmesi için yeterli olmadığı görüşüne yer verildi.

Bebek ve 5 yaş altı ölümlerinin hala yüksek olduğuna işaret edilen raporda, ''Anne Çocuk Sağlığı Acil Eylem Programının etkin biçimde uygulanamadığı ve 0-18 yaş sağlık güvencesinin sağlanamadığı'' savunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title