Haberler

Hdp'li Osman Baydemir: Kemal Kurkut'un Öldürülmesi Yargısız Infazdır

Diyarbakır'da, 21 Mart günü düzenlenen Nevruz kutlamaları ile ilgili konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kemal Kürküt adlı gencin bıçak taşıdığı için polis tarafından vurularak öldürülmesinin yargısız infaz olduğunu ileri sürdüDiyarbakır'da, HDP, DBP ve DTK tarafından, 21 Mart...

Diyarbakır'da, 21 Mart günü düzenlenen Nevruz kutlamaları ile ilgili konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kemal Kürküt adlı gencin bıçak taşıdığı için polis tarafından vurularak öldürülmesinin yargısız infaz olduğunu ileri sürdü

Diyarbakır'da, HDP, DBP ve DTK tarafından, 21 Mart Nevruz kutlamalarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, Nevruz alanına bıçakla girmek isterken polis tarafından vurularak öldürülen Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un ölümünün yargısız infaz olduğunu ileri sürdü. Baydemir, "Nevruz kutlamasına ortak olmak için Malatya'dan gelen Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Kemal Kurkut, Nevruz alanına 300 metre kala katledildi. Kabul edilemez buluyoruz. Nevruz alanında görevli bulunan görevlilerin ve görgü tanıklarının gözü önünde gerçekleşti bu olay. Bu olay Evrim Alataş caddesi üzerindeki 4 nolu güvenlik kapısı olarak tabir edilen mıntıkada gerçekleşmiştir. HDP ve bileşenler olarak bu olayın takipçisiyiz. Hakikatin açığa çıkarılmasının çabası içinde olduk ve şu anda hakikat açığa çıktı. Söz konusu saldırı bir yargısız infaz, bir cinayettir. Neredeyse bedeninin yarısı çıplak bir insanın derdest edilme şekli asla ölüm olamaz"dedi.

Olayın gerçekleştiği ilk saatte Diyarbakır Valisi ile temasa geçtiklerini belirten Baydemir, "Kaygılarımızı, endişelerimizi ve öngörülerimizi paylaştık. Vali ile yaptığımız görüşmede bu cinayetin faillerinin derhal görevden el çektirmelerini ve tutuklanmalarını talep ettik. Karanlıkta bırakılan her cinayet yeni cinayetlerin habercisi, faşizmin hazırlayıcısıdır. Bu olayın takipçisi olacağız. Bu cinayetin, bu yargısız infazın esas amacı Nevruz'u gerçekleştirmemeye yönelik bir provokasyon muydu? Sabah saat 8'den Nevruz'un dağılacağı ana kadar bütün kitleye, alana, platforma konuşmalara dair bütün o zorlamalar, tahrik etmeler; amaç Diyarbakır halkına Nevruz'u yaşatmamak mıydı? Bu olayın aydınlığa kavuşması demek, 2 yıldır bu topluma, bu coğrafyaya dayatılan hukuksuzluğun kökeninin de bulunması anlamına gelir. Söz konusu olan, iddia edildiği gibi bir canlı bomba değil Nevruz'a katılan bir kişiye olan kin ve öfkenin kurşunla kusulmasıdır. Cenaze Malatya'ya götürüldü. Önce morgun içindeki su kesildi. Cenazenin taşınacağı araç tahsis edilmedi. Cenaze işlemi engellenmeye çalışıldı. Cenazenin defni için hazırlanan mekana defnine izin verilmedi. Bunun adı insanlıktan nasibini almamış olmaktır"diye konuştu.

Olaydaki temel amacın Nevruz'u engellemek olduğunu kaydeden Baydemir, "Amaç Nevruz coşkusunu provoke etmekti. Tüm halkımız engellemelere rağmen 2 yıllık yıkım politikalarına "hayır" dediler. Yıkım politikalarının çözüm olmayacağını haykırdılar. Nevruz alanını dolduranlara dünyada yaşayan 40 milyon Kürde moral ve motivasyon kaynağı oldukları için teşekkür ediyorum. 2017'nin açtığı yol barışın ve huzurun yolu olacaktır"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Baydemir Diyarbakır Şanlıurfa 21 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title