Haberler

HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'dan Seçim Sonrası İlk Açıklama

Güncelleme:

Barajı kıl payı geçen HDP'nin Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, seçim sonuçları sonrası basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, "Bizi 3. parti yapan halkımıza teşekkür ederiz" dedi.

7 Haziran seçimlerinde aldıkları yüzde 13.1'lik oy oranıyla sürpriz yapan HDP, 1 Kasım seçiminde yüzde 10.6'lık oy oranıyla barajı kıl payı geçti.

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, basın toplantısında seçim sonuçlarına dair açıklamada bulundu. Demirtaş, "Bu katliam politikasına rağmen bizi 3. büyük muhalefet partisi olarak onurlandıran halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN AÇIKLAMALARI:

"Türkiye 1 Kasım seçimlerine çok olağanüstü bir şekilde gitti. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkları çok sürpriz ve güzel bir seçim sonucu çıkarmıştı. 7 haziran seçim sonuçlarının hemen arkasından Türkiye siyasetindeki gerilim tırmandırıldı. Kutuplaşma ve çatışma siyaseti sivrileşti. Bugün Meclis'teki tabloya yansıyan 4 parti içerisindeki en zorlu koşulları ve süreci yapan partimiz oldu. O nedenle bizler açısından 7 Haziran'dan sonraki bu 5 aylık süreç çok olağan dışı ve eşitsizlik, adaletsizlik olarak yaptığımız dönem oldu. 1 Kasım seçimleri arifesinde bu baskılar azalmadığı gibi misliyle arttı.

"HALKIN BAŞARISI"

HDP, yani umudun barajı aşmasını sağladılar. 7 Haziran'la kıyasladığımızda gerileme olduğu açık. Genel siyasi ortamdan kaynaklanan nedenleri tartışacağız. Bize düşen sorumluluklarımızın öz eleştirel değerlendirilmesini yine hassasiyetle yapacağız. Bu kadar zorlu bir yolculuk içerisinde bu halklarımızın inadına elde ettiği başarıdır. HDP'ye oy vermenin bile kelleyi koltuğa almak olduğu böyle keskin virajda, halklarımızın başarısıdır. Kendine inanan herkese çok teşekkür ederiyoruz.

Bugün hala sandık başlarında bulunan görevlilerimize, her bir mahallede ilçede çalışmaya devam eden ve ortaya çıkan bu sonucu daha da büyütmek için kararlılığını koruyan halklarımıza teşekkür ediyoruz. Yitirdiğimiz tüm canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ankara katliamında kaybettiğimiz 102 barış gönüllüsünü bu vesileyle anıyoruz."

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

"Ben öncelikle bütün halkımıza ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yüksek katılımın olması çok sevindirici. Sandığa giden seçmenlere teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bizler seçmenin ortaya koyduğu iradeye sonuna kadar saygı duyduk. Dolayısıyla seçmenlerimizin her bir oyu ayrı ayrı kıymetlidir. Ancak Figen hanımın da ifade ettiği gibi ortada özgür adil ve eşit bir seçim yoktur. Biz kızıl kıyametin içerisinde hiç kampanya yürütmeden yüzde 11 oy aldık. Sadece katliamlara karşı halkımızı korumaya çalıştık.

"BİZİ 3. PARTİ YAPAN HALKIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER"

Eğer ki bu saldırı bu katliam politikası başka bir partiye uygulanmış olsaydı ki Allah göstermesin ama bugün silinmiş olurdu siyaset sahnesinden. Bu katliam politikasına rağmen bizi 3. büyük muhalefet partisi olarak onurlandıran halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

Değerli kardeşlerim, bizler her yanlışın karşısında olduk. Bizler hükümetin halklarımıza karşı ortaya koyacağı her türlü baskının karşısında duracağız.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Mevcut durumda iktidarın daha ne kadar çılgınlaşacağına dair halk kaygı içerisindedir. Gücümüz meşrululuğumuzdan kaynaklıdır. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler parlamentoda yeni anayasa, barış, çözüm konusunda ilkeli duruşumuzu devam ettireceğiz. Bu konuda yapıcı bir muhalefet sergileyeceğiz. Her türlü sorunun çözümü konusunda çabalayacağız.

Türkiye bir seçimden geçmiştir, sonuçları kapsamlı değerlendireceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (180)

Amed 21Mobil-ANDROID:

inadına HDP

37
144
yanıtYanıtla
dadaş:

Diyarbakir plakasi kadar (21) mv azaldi

yanıt3
yanıt0
Abuzer:

Inadina daragacinda olsakda son sozumuz hdp

29
115
yanıtYanıtla
CeremoMobil-IOS:

Ölümüne HDP

37
101
yanıtYanıtla
kurdum:

Hdp hayattir pkk yasamdir

20
97
yanıtYanıtla
Yasemin:

Rezilsiniz, başarısızınız ve haininiz!!!!! Inin o kürsüden!!! AKP yola devam...

84
16
yanıtYanıtla
hdp:

Sonuç olarak meclisteyiz !!!

18
70
yanıtYanıtla
Fatmagül:

Evt öyle oturur saga sola bakar durursunuz orda..

yanıt1
yanıt0
dadaş:

Olsun 21 taneniz azaldi ya

yanıt7
yanıt1
AK PARTİ SEVDASI:

Seeenn dünyaaamııınn güneşiiisiiin seeenn ruuuhuuuuuunn vazgeeciiillmezz biir eşiiisiin biiir şaaarkısııın seeenn ......

33
51
yanıtYanıtla
Tüm 180 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title