Haberler

"Hava Yastığı, Emniyet Kemeri Olmadan Koruma Sağlamaz"

Güncelleme:

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker, "Yeni model araçlarda hava yastıkları emniyet kemerleri ile uyum içerisinde çalışıyor" dedi.

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, yeni model araçlarda hava yastıklarının emniyet kemerleri ile uyum içinde olduğunu belirterek, "Kaza anında araçtaki kişilerin daha az yara alması ya da yaralanmadan kurtulması için sadece hava yastığının açılması yeterli değil. Emniyet kemerinin de takılı olması gerekir" dedi.

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı sürücülerin kemer ikaz sesini önlemek amacıyla emniyet kemerlerini koltuk üzerine bağladığını söyledi. Bu durumun hava yastığı sisteminin kaza anında yanlış yönlenmesine neden olduğunu belirten Şeker, şöyle konuştu:

"Yeni model araçlarda hava yastıkları emniyet kemerleri ile uyum içerisinde çalışıyor. Bazı sürücülerimiz emniyet kemerini kullanmaktan kaçınıyor. Canını hiçe sayarak emniyet kemerini koltuğun üzerinden bağlıyor. Böyle bir durumda kaza olduğunda, şoförün boynu kırılıyor, hatta hayatını kaybedebiliyor. Birçok sürücü tarafından doğru kullanılmayan emniyet kemeri, ölüm oranını arttırıyor."

"Sadece hava yastığı yetmez"

Şeker, emniyet kemerinin araçlarda kullanılması gereken zorunlu bir ekipman olduğunu vurguladı. Hiçbir şeyin insanın canından önemli olmadığını anlatan Şeker, şöyle devam etti:

"Sürücülerde emniyet kemeri bilincinin oluşması gerekiyor. Kaza anında araçtaki kişilerin daha az yara alması ya da yaralanmadan kurtulması için sadece hava yastığının açılması önemli değil. Emniyet kemerinin de takılı olması gerekir. Sürücülerimiz emniyet kemerini takmadan trafiğe çıkmamalı. Bunu bir alışkanlık haline getirmeli. Hiçbir şey insanın canından önemli değildir."

Şeker, bazı sürücülerin hayatlarını hiçe sayarak yasak olmasına rağmen emniyet kemeri tokası kullandığını anımsatarak, bunun çok yanlış olduğunu dile getirdi.

Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbest de kentte yapılan denetimlerle emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 55'e yükseldiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title