Haberler

Hatay - Suriyeli Öğrencilere Başarı Ödülü

Suriyeli öğrencilere başarı ödülüVIDEO YOKHATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nin yanı sıra Antakya, Şanlıurfa ve İstanbul'da bulunan Ataa Derneği'ne bağlı, Suriyelilerin eğitim öğretim gördüğü Geçici Eğitim Merkezleri arasında düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Suriyeli öğrencilere başarı ödülü

VIDEO YOK

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nin yanı sıra Antakya, Şanlıurfa ve İstanbul'da bulunan Ataa Derneği'ne bağlı, Suriyelilerin eğitim öğretim gördüğü Geçici Eğitim Merkezleri arasında düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Reyhanlı Belediyesi düğün salonunda yapılan törene Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, eski belediye başkanı Mahmut Ekmen, Koordinatör Müdür Orhan Turan ve Suriyeli öğretmenler katıldı. Ataa Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Orhan Turan, Türk okullarında olduğu gibi Suriye Geçici Eğitim Merkezlerinde de eğitimin müfredata uygun yapıldığını söyledi. Turan, "Türkiye'deki okullarda eğitim neyse Suriyelilerde aynı eğitimi almaktadır. Başarı yüzde 80 olup, artarak devam etmektedir. Tek temennimiz Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri, eski huzurlu günlerine kavuşmalarıdır. Biz onları kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Onlara mümkün oldukça, elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise, Türkiye'de 3 milyona yakın, Reyhanlı'da ise 118 bin Suriyelinin yaşadığını söyledi. Şanverdi, "Onlar misafir kardeşlerimizdir. Onları ağırlamak kolay, ancak çocuklarına eğitim vermek zor. İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz. Başarılarının yüksek olduğuna inanıyorum. Belediye olarak yeni yerleşim yerlerine okul yeri tahsisi ediyoruz. Bu yıl 5 geçici eğitim merkezi yapılması kararı aldık. Bunlardan 2'si eğitime açıldı, 3 'de en kısa sürede bitecektir. 10 okul yerimiz hazır, Hatay Valiliği, AFAD ortak çalışma yapıyorlar. En kısa sürede 10 okul yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Daha sonra ise düzenlenen şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Bu arada Suriyeli öğrenciler hazırladıkları tiyatro oyununu sergiledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Reyhanlı Antakya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title