Haberler

"Hangi Bakan Görüşmüş İsmini Verin"

Güncelleme:

Bekir Bozdağ, hükümetten birilerinin terörle müzakere görüşmelerinde bulunduğuna yönelik değerlendirmelere işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümetten birilerinin terörle müzakere görüşmelerinde bulunduğuna yönelik değerlendirmelere işaret ederek, "Hangi bakan görüşmüş onun ismini verin. Siz, bir kamu görevlisi ile hükümeti aynı kefeye koyup milleti aldatıyor, yalan yanlış şeyler söylüyorsunuz" dedi.

Bozdağ, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik yapan tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Avukatlara yönelik soruşturmalara ilişkin soruya karşılık verirken Bozdağ, avukatlara dönük soruşturma, kovuşturma, aramaların nasıl yapılacağının yasalarda düzenlendiğini söyledi. Adli soruşturmayı yürüten görevlilerin, bu yasalar çerçevesinde hareket ettiğini ifade eden Bozdağ, usule aykırı bir şey varsa itiraz edilebileceğini belirtti.

Kimsenin, avukat olduğu için soruşturmaya tabi tutulmadığını kaydeden Bozdağ, "Bir berber, kasap, suç isnadıyla karşı karşıya kaldığında, tutuklanması gereken bir durum olduğunda, 'kasap, manav, berber tutuklandı' diye kimse değerlendirme yapmıyor. Avukat veya başka sıfat taşıyan kişilerle ilgili bir suç isnadı olduğunda mahkemeler tutuklama kararı verdiğinde, bunu sanki avukatlık mesleğini icra ettiği için tutuklanıyor gibi yansıtmak fevkalade yanlıştır. Bir soruşturma çerçevesinde mahkeme tarafından verilen bir karar söz konusudur" diye konuştu.

-"Yaklaşık 15 bin tahliye"-

Oslo'da herhangi bir mutabakatın olmadığını vurgulayan Bozdağ, hükümeti temsilen hükümetten biri görüşme yapmış gibi değerlendirmeler yapıldığını anımsattı.

Bekir Bozdağ, "Seçim döneminde AK Parti iktidarını yıpratmak için hükümetten birileri görüştü diye meydanlarda konuşanlara yönelik Sayın Başkanımız, 'hükümetten kimse görüşmedi, bundan önce de bundan sonra da yoktur böyle bir şey' diye açıklama yaptı. Hangi bakan görüşmüş onun ismini verin. Siz, kamuda çalışan bir kamu görevlisi ile hükümeti aynı kefeye koyup milleti aldatıyor, yalan yanlış şeyler söylüyorsunuz" dedi.

Bozdağ, tasarının yasalaşmasıyla yaklaşık 15 bin tahliyenin olmasının tahmin edildiğini bildirdi.

Bir yanlışı düzelttiklerini, daha önce yapılması gereken bir doğruyu gecikerek olsa da yerine getirdiklerini belirten Bozdağ, "Bir yandan samimi olarak istifade etmek isteyenlere imkan veriyoruz öte yandan da bunu değişik nedenlerle istismar etmek isteyenlerin elinden, istismar oyuncağını alıyoruz. Yapılan işte yanlışlık yok, doğru olan bir işi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-"Bunlardan araba bile almam"-

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmalarından kısa bir bölümü, kürsüde telefonundan dinletti.

Uzunırmak, "Sizlere ve halka soruyorum, bu sözleri sarf edenler ikinci el arabalarını satmak isteseler arabalarının özelliklerini size saysalar gidip alır mısınız yoksa bir teknip ekip mi götürüp bakarsınız- Ben bunlardan araba bile almam" dedi.

Uzunırmak, tasarının ilk iki maddesine karşı, halkın lehine maddelerin yanında olduklarını belirtti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, tasarının, mağduriyeti çözmek, özgürlükler adına getirilen bir tasarı olmadığını belirtti. Özcan, tasarının görüşülmesinin nedeninin, yasal düzenlemenin Oslo'da başlayıp İmralı'da devam eden görüşmelerin sonucu olduğunu savundu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: İbrahim Uyar - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Ceza Muhakemesi Kanunu Ali Uzunırmak Bekir Bozdağ Tanju Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title