Haberler

Hakkarililer Eylem İçin Ankara'ya Hareket Etti

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılarak 'Çölemerik' adında ilçe olma kararının geçen hafta Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe komisyonundan geçmesine yönelik protesto eylemleri sürerken, Hakkari il Kalsın Komisyonu, 5 minibüs ve özel araçlarla Ankara'ya doğru yola çıktı.

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılarak 'Çölemerik' adında ilçe olma kararının geçen hafta Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe komisyonundan geçmesine yönelik protesto eylemleri sürerken, Hakkari il Kalsın Komisyonu, 5 minibüs ve özel araçlarla Ankara'ya doğru yola çıktı. Eylem için Ankara'ya gidenler davul-zurnayla uğurlandı.

Hakkari'nin il sasatüsünden çıkarılmasına yönelik başlayan eylemler sürüyor. Karar tepki gösteren STK'lar ve Hakkari İl Kalsın Komisyonu, eylemlerini Ankara'da sürdürme kararı aldı. Bu amaçla tahsis edilen 5 minübüs ve özel araçlarla yüzlerce kişi Ankara'ya gitmek üzere Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı önünde bir araya geldi. Buraya gelen vatandaşlar davul-zurna eşliğinde uğurlandı. Hakkarili Mimar Cemal Erip yaptığı basın açıklamasında Hakkari'nin il stütüsünden çıkartılıp 'Çölemerik' ilçesi olarak Plan Bütçe Komusyonu'dan geçmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hakkari'nin ilçe yapılmaıs kararı Plan Bütçe komisyonundan geçti. Bu kararın bu hafta da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Biz de Hakkarililer olarak kentin kanaat önderleri, Sivil Toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve muhtarlarımız bu kararın karşısında durmak için, bu kararın yanlış olduğunu tekrar dile getirmek için sesimizi TBMM'de dile getirmek için Türkiye genelinde yaşayan Hakkarililere bir çağrı da bulunduk. Şu anda hemşehrilerimiz bu Genel kurul görüşmelerinde bu kararın yanlış olduğuna dair seslerini yükseltmek için Ankara'ya toplanıyorlar. Biz de burada tahsis ettiğimiz minibüslerle halkımızı Ankara'ya yolcu ettik.Umarım sayın Cumhurbaşkanımız, sayın hükümetimiz, muhalefet partilerimiz bu kararın yanlış olduğununa kanaat getirirler ve bu karar meclisten geri döner. Bu çalışamıza katkıda bulunan tüm esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz."

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title