Haberler

"Haçlı Seferlerini Andırıyor"

Güncelleme:

Putin: Kaddafi Yönetimi Demokratik Değil Ama Bu Askeri Müdahaleyi Gerektirmez.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uzun aradan sonra ilk kez Libya operasyonuna karşı sert açıklamada bulundu. Libya'ya yapılan operasyonun ve Birleşmiş Milletler müdahale kararının Ortaçağlarda haçlı seferlerine yapılan çağrılara benzediğini kaydeden Putin, ABD'nin sorun yaşanan ülkelere müdahale etmesinin alışkanlık haline geldiğini söyledi. Putin, "Burada ne utanma, ne de mantık var" eleştirisi getirdi.

Libya'ya yapılan saldırının 'haçlı seferlerine benzediğini ifade eden Putin, Kaddafi yönetiminin demokratik olmadığını, ancak bunun askeri müdahaleyi gerektirmediğini belirtti. Rusya Başbakanı, "Libya rejimi demokratik ülke kriterlerine uymuyor. Ancak bu her isteyenin o ülkenin iç politikasına karışacağı anlamına gelmiyor" ifadesini kullandı. Putin batılı ülkelerin müdahale kararının yetersiz ve zararlı olduğunu kaydetti.

RUSYA'DA KREMLİN YANLISI GRUPLAR BATILI ÜLKELERİN LİBYA OPERASYONUNU PROTESTO ETTİ

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kremlin yanlısı Naşi ve Stal (Çelik) adlı genç gruplar, batılı ülkelerin büyükelçiliklerin önünde toplanarak Libya'ya yönelik operasyonu protesto etti. ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Kanada ve diğer batılı ülkelerin yer aldığı operasyonda 40 yıldır iktidarda bulunan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yönetimden ayrılması hedefleniyor.

Moskova'da NATO temsilciliği, ABD, İngiltere ve Fransa büyükelçilikleri önünde toplanan Kremlin yanlısı gruplar masum insanların ve sivillerin öldürülmesini protesto etti. Stal lideri Oleg Sokolov Ria Novosti haber ajansına yaptığı değerlendirmede, "Bu saldırıda halen sivil ve masum insanlar öldürülmeye devam ediyor. Biz batılı ülkelerin Libya'nın egemenlik hakkına müdahale etmeyi ve sivillere yönelik saldırıyı durdurmasını istiyoruz" dedi.

Libya basınından geçen bilgilere göre koalisyon güçlerinin operasyonunda en az 50 sivil yaşamını yitirirken, 150 sivil de yaralandı. Bir çok hastane ve okul da operasyon güçlerinin vurduğu hedefler arasında yer aldı

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title