Haberler

Gündem / 20 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak çocukları ayrı ayrı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak çocukları ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/16.00/13.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski Ankara'da

- Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

(Ankara/11.00/15.45/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel'de 5. Türk Patent Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

(Ankara/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde açılış ve temel atma törenleri ile "Büyük Buluşma-STK'lar Konuşuyor CHP Dinliyor" programına katılacak.

(Zonguldak/10.30-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara İvedik OSB AR-GE Merkezinde incelemelerde bulunacak, OSB yönetimi ve esnafla bir araya gelecek.

(Ankara/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, UYAP-SEGBİS Uygulamaları Sempozyumu'na katılacak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünü, Adalet Sarayı'nı, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(Trabzon/09.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Mamak İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı"na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sulakyurt Devlet Hastanesine, Şerife Cesur'un isminin verileceği törene katılacak.

(Kırıkkale/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bakırköy Cezaevi önünde "özgürlük nöbeti" tutanları ziyaret edecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM'den

- Genel Kurulda, CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- KİT Komisyonunda Türkiye Taş Kömürü Kurumu ve Müessesesinin 2013-2014 yılı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Müessesesinin 2011-2012-2013-2014 yılı hesapları görüşülecek.

(14.00/10.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 6. Mobilya Fuarı'na katılacak, ziyaretlerde ve Dünya Erdemli İş Adamları Derneği hizmet binasının açılış töreninde bulunacak, iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Kayseri/12.00/Nevşehir/16.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca düzenlenen "Türki·ye'ni·n Enerjide Merkez Ülke Olma Arayışı" paneline iştirak edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Trakya Üniversitesini ve AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek, oda temsilcileri bir araya gelecek, Pazarkule, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında incelemelerde bulunacak.

(Edirne/09.30-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenecek Bölge Kalkınma İdarelerinin "Eylem Planları 1. İzleme Toplantısı"na katılıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, yurtdışı üretici fiyat endeksini duyuracak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, nisan ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara /14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama, Körfez İşbirliği Konseyi zirvesi kapsamında temaslarda bulunmak üzere gideceği Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşecek.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Varşova'da düzenlenecek NATO Zirvesi hazırlıkları kapsamında Ankara'da temaslarda bulunacak.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi oturumunda Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı krizi anlaşması görüşülecek.

(Strazburg) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulides ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile ayrı ayrı görüşecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera ile bir araya gelecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Adalet Divanı'nı ve Hollanda Meclisini ziyaret edecek.

(Lahey) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, körfez ülkeleri savunma bakanları ile bir araya gelecek.

(Riyad)

9- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry temaslarda bulunmak için Mısır'a gidecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlılarının teknokratlar hükümeti talebiyle Bağdat'ta düzenlediği oturma eylemi izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

13- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayacağı ilan edilen müzakerelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kızılay organizasyonu ile gerçekleştirilecek "Mülteci Belgeseli"nin galasına katılacak.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- 29 Mayıs Üniversitesi Kur'an Araştırmaları Merkezince, "İslam Kaynaklarında, Geleneğinde ve Günümüzde Cihad" sempozyumu düzenleniyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarında Çaykur Rizespor ile Galatasaray, Torku Konyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(Rize/18.45/Konya/21.45) (Fotoğraflı)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasının ana tablo maçları Garanti Koza Arena'da devam ediyor.

(İstanbul) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Basketbolu Geliştirenler Derneği ile Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Erkekler 1. Lig Klasman Etabı 2. devresinde, Maliye Milli Piyango-İnegöl Belediyespor ve Ziraat Bankası-Galatasaray HDİ Sigorta maçları oynanacak.

(İzmir/11.00/13.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Bayanlar 1. Lig Klasman Etabı 2. devresinde, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Çanakkale Belediyespor ve Nilüfer Belediyespor-Sarıyer Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(İzmir/15.30/17.30) (Fotoğraflı)

6- Erkekler Hentbol Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

- GRAFİKLİ - Devlet, terör mağduru vatandaşa sahip çıktı

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan binlerce aile, devletin sağladığı imkan ve yardım sayesinde yaşama tutundu

- Valilik, mağdur aileler ile esnafa yaklaşık 20 milyon lira destek sağlarken, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 3 bin kişi, İş-Kur tarafından 9 ay istihdam edilmek üzere iş sahibi oldu

- Ailelerin durumlarının tespiti için aralarında psikolog, sosyolog ve öğretmenlerin de bulunduğu 43 kişilik bir ekip, 20 bin 362 kişiye ulaştı

- Başka ilçelere yerleşen ailelere mensup 3 bin 500 öğrenci yeni ikamet adreslerine en yakın okullara nakledildi, geriye kalan bin öğrenciye de TOKİ tarafından yeni yaptırılan 32 derslikli okul tahsis edildi

- Kurumların yanı sıra yurdun çeşitli yerlerindeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile vatandaşlar da kampanyalarla mağdur ailelere katkı büyük taktı sundu

- Vali Hüseyin Aksoy: " Vatandaşımızın mağduriyetini hafifletmek için bütün imkanları sunduk. Vatandaşımızın yanındayız, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz"

(Ahmet Kaplan/Diyarbakır) (Grafik-Fotoğraf-Görüntü)

2- GRAFİKLİ - Terör örgütü Yüksekova'da "bozguna" uğradı

- Yüksekova ilçesinde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan operasyonda güvenlik güçleri, ilçenin yüzde 95'ini temizledi

- İlçede operasyonun başladığı tarihten itibaren 195 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

- Hakkari ve ilçelerinde 17 terörist teslim oldu, sıkıştırılan ve kaçmak isteyen 21 terörist etkisiz hale getirildi

(Fahrettin Gök/Hakkari) (Grafik)

3- GRAFİKLİ - Türkiye'nin ilk EXPO'su cuma günü açılıyor

- Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'nın ardından en büyük organizasyon olarak kabul edilen Dünya Botanik EXPO'su, EXPO 2016 Antalya adıyla cuma akşamı resmi olarak açılacak

- "Çiçek ve çocuk" temasıyla düzenlenen EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan'dan itibaren de misafirlerini ağırlamaya başlayacak ve 191 gün boyunca açık kalacak

- Antalya'nın Aksu ilçesinde, yeşil alanları ve ülke bahçelerinin yanı sıra kule, müze, kongre merkezi, konser salonları, amfi tiyatroları ve yeme içme alanları gibi yapıların bulunduğu EXPO sergi alanının yaklaşık 1,7 milyar liraya mal olduğu belirtiliyor

(Leyla Ataman Koyuncuoğlu/Antalya) (Grafik-Fotoğraf-Görüntü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İsmail Kahraman 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title