Haberler

GKV'liler Müzik Yarışmasında Türkiye Finalisti

Güncelleme:

GKV orkestrası Vodafone Freezone Liseler Arası Müzik Yarışmasında bölge birincisi oldu.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Orkestrası Vodafore Freezone Liseler arası müzik yarışmasında bölge birincisi olarak finale adını yazdırdı. 7 ayrı ilden toplam 27 lise orkestrasının katıldığı yarışmada GKV'lilerin üstün performansı bölge birinciliğini getirirken Türkiye finallerinden bölgemizi temsil edecek tek ekip olma ünvanını da beraberinde getirdi.

Müzik alanında yıllardır başarıdan başarıya koşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları orkestrası bu yıl 16. sı düzenlenen Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışmasında bölge birincisi olarak Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı. Akademik başarıları sosyal, kültürel ve sanatsal başarılarla desteklediklerini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili "GKV orkestrası Gaziantep'te gerçekleştirilen ve Adana, Mersin, Hatay, Kayseri, Diyarbakır, Şırnak ve Gaziantep illerinden 27 lisenin katıldığı bölge elemelerinde rakiplerini geride bırakarak finale kalan tek okul oldu. 16. Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışmasının İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Antalya' da yapılan bölge elemelerine tüm Türkiye'den 500 civarında lise başvurdu.

GKV orkestrası, 27 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde yapılacak büyük finale Türkiye genelinde davet edilen 22 lise arasına girme başarısını gösterdi. 2009 yılında TRT Genç Mikrofon Liseler Arası Müzik ve Ses Yarışmasında Türkiye 2. si olan orkestramızın birçok müzik yarışmasında Türkiye dereceleri bulunmaktadır. Bilge Nur Aktaş (bas gitar), Ozan Albayrak (elektro gitar), Onur İBANOĞLU (elektro gitar), Dilan Yağmur KUTLAY (davul), Vuslat CALP (klavye) ve Hasancan AĞRITMIŞ'tan (solist) oluşan GKV orkestrası finalde Amerikalı grup Maroon 5'a ait "Harder To Breathe" isimli parça ile yarışacaktır. Orkestra elemanlarımızı kutlar, başarılar dileriz."dedi. Gaziantep Kolej Vakfı Liseleri orketstrasının 27 Nisan 2013 tarihinde Türkiye finalleri için İstanbul'a gideceği, final çalışmalarının yogun bir şekilde sürdürüldüğü de ifade edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title