Haberler

Girişimcilere Olmak İsteyenlere 7 Altın Öneri

Güncelleme:

Girişimcilik bir çok kişinin hayalini kurduğu bir alandır. Bu konuda uzman olan Ergenç, konuyla ilgili 7 öneride bulundu.


1) Zor Olacak…

Girişimcilik heyecan verici olduğu kadar zor bir süreç. Baştan şunu kabullenmekte fayda var; İşler kolay gitmeyecek. Hatta dönem dönem zor bile değil bildiğiniz yıkım olacak. Ama iyi haber; sabrederseniz bu yolun sonu başarı.

2) Problem Çözün..

Her ne iş yaparsanız yapın bir probleme çözüm olun. Yaptığınız işte müşterilerin isteklerine değil ihtiyaçlarına odaklanın. İhtiyaçlarını çözerek bir sorunlarına çözüm olun. Ürün ya da hizmetiniz bir ihtiyacı karşılıyorsa korkmayın.

3) Duygulara Hitap Edin..

Yaptığınız iş ile mutlaka duygulara hitap edin. En katı kişilerin bile duygusal yönleri vardır. Ürün ya da hizmetinize mutlaka duyguları dahil edin. Unutmayın, insan iki nokta arasında gider gelir; haz ve acı. Onları mutlu edin.

4) Duyulara Hitap Edin..

Basit bir gerçek; İnsanlar dış dünya ile duyu organları ile iletişime geçerler. O zaman ürün ya da hizmetiniz, mümkün olduğunca 5 duyu organına hitap edebilecek şekilde tasarlanmalı. Nasıl olur demeyin yaratıcılığınızı kullanın.

5) Tanışın, Tanıştırın..

Network günümüz iş dünyasında en önemli kavram. Lakin ben size birkaç network toplantısına katılmayı öğütlemiyorum. Her saniye buna önem verin. Yüz yüze iletişim en iyisi ama en kötü Linkedln gibi siteleri değerlendirin. Herkese işinizi anlatın, onları sıkmayın ama kendinizi sık sık hatırlatın.

6) Para İçin Yapmayın..

Para için girişimcilik yapılmaz. Hatta girişimcilikten çoğu zaman para da kazanılmaz. Evet yanlış duymadınız. Girişimcilikte para kazanıp kazanmadığınız ancak vasiyetinizde belli olur. Bu nedenle para için değil sürdürülebilir keyif almak için çalışın. Para mutlaka gelir ve emin olun mutlaka gider.

7) Vazgeçmeyi Bilin..

Ne kadar çok şeyden vazgeçerseniz onların yerini daha çok şey dolduracaktır. Başarılı insanların hayatlarını incelediğinizde gördüğünüz tek ortak özelliktir; vazgeçmek. Her başarılı insan bir şeylerden vazgeçer. Hatta şu an yaptığınız işten vazgeçin. Her zaman daha iyisi vardır. Araştırın.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title