Haberler

Geleneksel Güllaç Tatlısına Eskişehir'den Farklı Bir Yorum

Eskişehir’de Ramazan-ı Şerif’in başlamasıyla beraber geleneksel güllaç tatlısı tezgahtaki yerini aldı.

Eskişehir'de Ramazan-ı Şerif'in başlamasıyla beraber geleneksel güllaç tatlısı tezgahtaki yerini aldı. Tatlı Ustası Enver Göker, yaptığı güllaç tatlısına kendi yorumunu katarak Gaziantep lezzetini güllaç ile harmanladı.

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen, kalorisi düşük ve hafif bir tatlı olması nedeniyle Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan geleneksel güllaç tatlısına Eskişehir'den farklı bir yorum geldi. Tatlı Ustası Enver Göker, memleketi olan Gaziantep'e özgü kaymak, fıstık ve fındıkla iç kısmını hazırladığı ve kivi, kiraz, kremşanti, portakal ile de süslemesini yaparak standart güllaç tatlısına yeni bir boyut kazandırdı. Tatlı Ustası Göker, 51 yıldır tatlı işiyle uğraştıklarını ve güllacı yaparken de kendi memleketine özgü bir şeyler katmak istediğini bu standartların dışına çıkarak, kaymaklı güllaç tatlısını yaptığını dile getirdi.

"KENDİMİZE HAS BİR TATLI YAPMAKTAYIZ"

Hazırladığı tatlıya ilgili konuşan Enver Göker, Ramazan ayının İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, "Kendimize has bir tatlı yapmaktayız. İçerisinde kaymak olmak şartıyla fındık ve Antep fıstığı karışımı ortasına konulur. Üzerini de kiraz, kiviyle süslüyoruz. Biz de önemli olan içerisindeki kaymağıdır. Bu kaymak da kendimize has ve öz olan bir kaymaktır güllacı onunla yapmaktayız. Kaymağın güllaçta ki özelliği hafif oluşu, yeniş şekli daha rahat, hazmedici ve bol süt de olduğundan dolayı ayrı bir lezzet veriyor. İftardan sonra insanları rahatlatır, daha lezzetli olur. Bu yönden bunu tercih ederek cennette bu işe başladık" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title