Haberler

Financial Times: "Erdoğan Türkiye'yi Geçmişinden Uzaklaştırıyor"

İngiliz financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi laik geçmişinden uzaklaştırmak için yol aradığını öne sürdü.

İngiliz financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi laik geçmişinden uzaklaştırmak için yol aradığını öne sürdü.

Gazetenin İstanbul muhabiri Daniel Dombey makalesinde, Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yemin ederek görevi başlamasından 1 hafta geçmeden bu görevde de iz bırakmaya başladığını yazdı. Makalede eski Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasından sonra 90 yıldan fazla bir süreden bu yana benimsediği geleneklerden uzaklaştırdığına dikkat çekilerek geçmişten kopuşa yönelik en sembolik adımın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlarının ikamet yeri olan Çankaya Köşkü'nde çalışmayacağı açıklaması olduğu aktarıldı. Erdoğan'ın, 'Dindar nesil yetiştirme' hedefi ve bununla ilgili 2012 yılında yapılan yasa değişikliği ile çocukların dini okullara gitmelerini olanak sağlanmasını da dikkat çekile yazıda, Sabancı Üniversitesi'nin geçtiğimiz haftalarda açıkladığı 2010-11 yılları arasında İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri'nin sayısının yüzde 73 arttığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü yerine Ankara dışında bir ormana inşaa edilen 1000 odalı merkeze taşınacağını ifade eden Dombey, Erdoğan'ı yeni binayı Osmanlı Selçuklu mimarisinin bir sentezi olacağı açıklamalarını aktardı. Dombey ayrıca, ABD Başkanı'nın ikamet ettiği Beyaz Saray'ın karşılığı olarak yeni sarayın Beyaz Saray'ın Türkçe çevirisi olarak 'Ak Saray' olarak yorumlanacağını yazdı. Geçen ay Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Erdoğan'ın konuşmasında etnik ve dinsel bağlara dokunmadan ' Türkiye'nin insanları' ifadesini kullandığına dikkat çeken yazar, Erdoğan'ın büyüdüğü İstanbul'da oldukça fazla zaman geçirdiği ve Atatürk'ün öldüğü Dolmabahçe Sarayı'nda artık çalışmamayı tercih ettiğini yazdı.

Dombey son olarak hükümet yetkililerinin Erdoğan'ın ofis olarak nereyi kullanacağını bilmediklerini olası bir alternatif olarak Boğaz'da yer alan Vahdettin Köşkü olabileceğini zira son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in ikamet ettiği bu köşkte inşaat çalışmalarının başladığını yazdı. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title