Haberler

'FETÖ borsası' davasında mütalaa

Güncelleme:

Kamuoyunda 'FETÖ borsası' olarak bilinen, 2 avukatla 4 polisin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, sanıkların 'rüşvet almak-vermek' suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kamuoyunda 'FETÖ borsası' olarak bilinen, 2 avukatla 4 polisin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, sanıkların 'rüşvet almak-vermek' suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kamuoyunda 'FETÖ borsası' olarak bilinen davada, 2 avukatla 4 polisin 'rüşvet' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen duruşmada, bazı sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

SORUŞTURMA İÇİN 150 BİN DOLAR TALEP ETTİLER

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memurları Bayram Y., Ertuğrul Osman T., Rıza E.'nin, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında soruşturma yürütülen ve gözaltı kararı verilen bir nakliye şirketinin yönetim kurulu başkanı Şahap Ç.'nin dosyasının delil durumunun paylaşılması, lehine rapor tutularak fezleke düzenlenmesi ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla 150 bin dolar para talep ettikleri aktarıldı. Para talebini avukat Kazım Yiğit A.'nın Şahap Ç.'nin avukatı Mehmet Asım İ.'ye söylediğinin belirtildiği mütalaada, Şahap Ç.'ye avukatı Mehmet Asım İ.'nin teklifi ilettiği belirtildi.

Mütalaada, Şahap Ç.'nin teklifi reddettiği ve oğlunun sanıklardan şikayetçi olduğu kaydedildi. Sanık İsmail İ.'nin beraatının istendiği mütalaada, diğer sanıklar Kazım Yiğit A., Mehmet Asım İ., Bayram Y., Rıza E. ve Ertuğrul Osman T.'nin 'rüşvet almak-vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıklar ile avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İddialara göre, 2'si avukat 4'ü polis toplamda 6 şüpheli FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında şüpheli olan iş adamı Ş.Ç.'nin dosyasını kapatmak için 150 bin dolar para istedi. S.Ç.'nin oğlu bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüphelilerden avukat K.Y.A. ile komiser E.O.T. tutuklanırken, 1 avukat ile 3 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede 4 şüphelinin 'rüşvet almak-vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edildi. Dava sürecinde, tutuklu bulunan avukat K.Y.A. ile komiser E.O.T. serbest bırakıldı.

(İrem Demir - Sema Demir /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title