Haberler

Festivalde Çocuk ve Kadınlar Unutulmadı

Güncelleme:

Siirt Belediyesinin düzenlediği 4.üncü Fıstık ve Doğa festivali kapsamında bayanlara Dikiş nakış kursu açılırken çocuklara ise oyun parkı düzenlendi

Siirt Belediyesi tarafından "Demokratik çözüm için kültürler Botan doğasında buluşuyor" şiarıyla düzenlenen 4. Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali'nin 2. Gününde kadınlar için dikiş nakış atölyesi ve çocuklar içinde çocuk şöleni düzenlendi.

Siirt Belediyesi tarafından "Demokratik çözüm için kültürler Botan doğasında buluşuyor" şiarıyla düzenlenen 4. Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali'nin 2. gününde Orhan doğan kent parkında Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma merkezi bünyesinde kentte bulunan kadınlar için dikiş nakış atölyesi açılışı yapılırken, çocuklar içinde Batman Bahar Kültür Merkezi Bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk Erbane korosu, Şanayo Bahar oyuncularının Tiyatro, palyaço oluşan çocuk şöleni düzenlendi.

Düzenlenen her iki etkinliğe aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İHD Genel Başkan Öztürk Türkdoğan, BDP PM Üyesi İzzet Belge, BDP il,ilçe,belde yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, İl genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın ve çocuk katıldı.

Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma merkezi bünyesinde kentte bulunan kadınlar için kurulan dikiş nakış atölyesinin açılışından önce kısa bir konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kadın ve gençleri yönetime, üretime çıkarmayan toplumların 3 dünya toplumu olmaya devam edeceğini ancak kadın ve gençliği yönetime ve üretim toplumların dünyanın çağdaş toplumları arasında yer alacağını ifade ederek, Siirt belediyesi olarak kentte bulunan kadınların sorunları ile yakından ilgilenmek, kadınların üretimini arttırmak ve yönetimlerde yer almaları için büyük bir çaba harcadıklarını ve bundan sonrada harcamaya devam edeceğini söyledi.

Yapılan konuşma ardından Belediyesi Berfin Kadın Danışma merkezi bünyesinde kentte bulunan kadınlar için kurulan dikiş nakış atölyesinin açılı İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Barış Anneleri ve Berfin Kadın Danışma merkezi çalışanları tarafından yapıldı.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Siirt Belediyesi Öztürk Türkdoğan Selim Sadak Batman Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title