Haberler

Erzincan Telesiyejde Mahsur Kalanları Kurtarma Tatbikatı

Telesiyejde mahsur kalanları kurtarma tatbikatı Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA) - ERZİNCAN'da Munzur Dağı eteğindeki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servisi tarafından 'telesiyejde mahsur kalma' tatbikatı gerçekleştirildi.

Telesiyejde mahsur kalanları kurtarma tatbikatı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA) - ERZİNCAN'da Munzur Dağı eteğindeki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servisi tarafından 'telesiyejde mahsur kalma' tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeği aratmayan senaryo gereği telesiyejde mahsur kaldıktan sonra atlayarak yaralanan bir kayakçı kurtarıldı.

Munzur Dağı'nın deniz seviyesinden 2 bin 970 metre yüksekliğinde yer alan Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen tatbikat nefes kesti. Valilik koordinasyonunda yapılan tatbikata, AFAD, UMKE, Jandarma ve 112 Sağlık personeli katıldı. Kayak Merkezi'nin ilk istasyonunda yapılan tatbikatta, senaryo gereği mekanik arıza sonucu telesiyejin durması üzerine vatandaşlar mahsur kaldı. Bir vatandaş panikleyerek telesiyejden atladı ve yaralandı. Bunun üzerine Jandarma, AFAD, UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri harekete geçti. Tatbikatta, senaryo gereği telesiyejden yere atlayan yaralıya ilk müdahale UMKE ekipleri tarafından yapıldı. Yaralının sedye ile ambulansa taşınmasının ardından, telesiyejde mahsur kalan ve yardım isteyen diğer vatandaşlar için AFAD ekipleri telesiyej direklerine çıkarak destek verdi. Kurtarma ekipleri halatlar yardımı ile mahsur kalan vatandaşları aşağı indirdi.

Gerçeğini aratmayan tatbikat başarı ile sonuçlanırken, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan'ın gözbebeği olan Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde sezonun açılmasıyla birlikte olası teleferik ve telesiyej arızaları sırasında neler yapılması için tatbikat yapıldığını belirtti. Vali Yardımcısı Baştürk, "Arama kurtarma ekiplerinin bu tatbikatla şimdiden bu durumlara hazır olduğunu gördük. Arkadaşlarımız en kısa süre içerisinde hiç kimseyi riske atmadan bu tatbikatı başarıyla tamamladılar. Kayak merkezimiz bu sezon da tüm riskleri kaldıracak şekilde hazır. Özellikle mekanik tesislere duyulan güven üst seviyede" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Erzincan Munzur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title