Haberler

"Ergenekon" Davası

Mahkeme heyeti, 7 Haziran Cuma günü eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile emekli orgeneral Hurşit Tolon'un esas hakkındakisavunmalarının alınmasına karar verdi.

"Ergenekon" davasında tutuklu yargılanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 6 Haziran Perşembe günü esas hakkındaki savunmasını yapacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sabahki oturuma sonradan getirtilen Doğu Perinçek'i son savunmasını yapmak üzere kürsüye çağırdı.

Doğu Perinçek ise, 14 Mayıs'tan beri son savunmasını yapmaya hazır olduğunu, ancak 3 avukatının da Ankara'daki işlerinden dolayı duruşmaya katılamadıklarını söyledi.

Başkan Özese de, Perinçek'in başka avukatlarını olduğunu belirterek, "Mazeretlerini kabul etmedik. Tutuklu sanıkların savunmalarının hazır olmasını istemiştik" dedi.

Perinçek "Ayaküstü savunma yapılmaz ki. Avukatların aylardan beri çalışıyorlar, emek verdiler savunma hazırladılar. Ben hazırım. Ama avukatlarımla görüşüp uygun oldukları zamanı ayarlamaya çalışıyorum. Ankara'da onların da işleri güçleri var. Perşembe günü hazır olacağız size arz etmiştim. Nedir bu aceleniz. Sizi bir şey söylemek istiyorum. Size bazı bilgiler, istihbaratlar verdiklerini biliyorum. Size 'darp edecekler, saldıracaklar' diye yanlış istihbaratlar veriyorlar. Bunlara inanmayın. Biz bunları biliyoruz" dedi.

Perinçek, "Buraları o yünden boşalttınız" diyerek, duruşma salonunda bir yıl önce yapılan sanıklar ve avukatlar arasındaki koridorun kapatılması, izleyicilerin bulunduğu bölüme de bariyer konulması şeklindeki düzenlemelere atıfta bulundu.

Başkan Özese ise, Perinçek'i yerine oturtarak, tutuksuz yargılanan eski Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'u son savunması için kürsüye çağırdı. Duruşmada, Bolluk'un yanı sıra İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever de esas hakkındaki son savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, 6 Haziran Perşembe günü tutuklu sanıklar Ergün Poyraz ve Doğu Perinçek'in, 7 Haziran Cuma günü de emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile başka suçtan tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün esas hakkındaki savunmalarının alınmasına karar verdi.

Duruşma, 6 Haziran Perşembe gününe erelendi.

Öte yandan son 10 gündür Silivri Cezaevi giriş kapısında alınan güvenlik önlemi de dikkat çekti. Cezaevine giren araçlar bomba ve patlayıcı eğitimli iki köpekle sıkı kontrollerden geçirilirken, cezaevi önünde de araç kuyrukları oluştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Perinçek Hurşit Tolon İlker Başbuğ İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title