Haberler

Erdemli'de Limon Hasadı Başladı

TÜRKİYE'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'in Erdemli İlçesi'nde limon hasadı başladı.

TÜRKİYE'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'in Erdemli İlçesi'nde limon hasadı başladı. Bahçede hasat yapan işçileri ziyaret eden Erdemli Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulunarak işçilere tatlı ve cezerye ikram etti.

Mayer cinsi limonun gerekli olgunluğa eriştiğinin açıklanmasının ardından 28 Ağustos'tan itibaren hasat edilmesine, 2 Eylül'den itibaren de ihracatına müsaade edildiğini hatırlatan Başkan Mükerrem Tollu, Türkiye'de limonun yüzde 70'inin Erdemli İlçesi'nde yetiştirildiğini söyledi. Narenciye üretiminde limonun önemli yere sahip olduğunu belirten Tollu, şunları söyledi:

"Türkiye'de limonun yüzde 70'inin üretildiği bir ilçede yaşamanın, ilçenin ekonomisine yön veren limon hasadını üreticilerle birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin tüm ekonomik hayatı limon üzerine dönmektedir. Limonda verimin iyi olduğunu görmekteyiz. Fiyatların 1 lira 20 kuruş düzeyinde olması üreticilerimiz adına çok önemlidir. Özellikle ihracat kapılarının açılmasının ardından fiyatların biraz daha yükselmesi üreticilerimizin yüzünü güldürecektir. Sezonun çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum."

Limon ticareti yapan Sebahattin Elal da "Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinin ardından ihracat kapısının da açılacak olması umutlarımızı artırdı. Hükümetimizden Allah razı olsun. Rusya ile her türlü ilişkilerin düzelmesi en fazla narenciye üreticisi ve ihracatçısına kazandıracaktır. Fiyatlarda 1 lira 20 kuruş seviyesinde, temennimiz ileride bunun artmasıdır. Yeni sezonumuz hayırlı olsun" diye konuştu.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mükerrem Tollu Türkiye Erdemli Mersin Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title