Haberler

Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Güncelleme:

Edirne'de protokol üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Edirne'de protokol üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, sadece bir ulusun topyekun kurtuluş mücadelesine başladığı tarih olmadığını, bütün mazlum uluslar için yeni bir meşalenin yakıldığı tarih olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla sadece Türk milletinin kaderinin değişmediğini, emperyalizmin dişlileri arasında ezilen birçok ulus için de yeni bir sayfa açıldığını ifade eden Ün, şunları kaydetti:

"19 Mayıs gençlerimizin bayramıdır. Aynı zamanda Atatürk devrimciliğine bağlı her yaştan zihinleriyle genç kalanların da bayramıdır. Biliyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimciliği Samsun'a çıkan, Kurtuluş Savaşı'nı yapan, Cumhuriyet'i kuran, ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran devrimleri yapan fikir ve eylemlerdir. Bunun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri her zaman genç, her zaman devrimci ve yol göstericidir. Yürüdüğümüz yol Atatürk'ün yoludur. Başta gençlerimiz olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolundan giden her yaştan yurttaşımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor Cumhuriyet'imizi kurup, bağımsız ve çağdaş bir ülkede yaşamamızı sağlayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem, şükran ve sonsuz bir bağlılıkla anıyorum."

AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Akıncı

AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, mesajında, gençlerin Türkiye'nin geleceğinin teminatı olduğunu ve onlara her alanda güvenilmesi gerektiğinin belirtti.

Atatürk'ün Samsun'a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığını ifade eden Akıncı, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün, Türk milletinin azim ve kararlılıkla bağımsızlığa yürüdüğü bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, aynı zamanda gençlerimize duyulan güvenin ve geleceğe olan inancımızın simgesidir. Atatürk'ün bu özel günü gençlerimize armağan etmesi, onların Türkiye'nin geleceğinde ne denli önemli bir rol oynayacağının bir göstergesidir. Gençlerimiz, milletimizin geleceği, umut ışığı ve en büyük güvencesidir. Onlara her alanda güvenmeli, önlerini açmalı ve desteklemeliyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri ve gazileri rahmetle, minnetle anıyor, gençlerimizin ve Edirnelilerin bayramını kutluyorum."

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Tekin

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin de mesajında, 19 Mayıs 1919'da ilk meşalesi yakılan İstiklal mücadelesinin, idealleri için can vermeye hazır inançlı gençlerle destansı bir zafere dönüştüğünü belirtti.

Türk milletinin bugün de hedefine ulaşıncaya dek aynı ruh, aynı inanç ve aynı azimle yürüdüğünü aktaran Tekin, "Tüm milletimizin özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu topraklar için canını vermiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Irmak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak da mesajında, 19 Mayıs'ı kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

19 Mayıs'ın, ülkenin özgürlük mücadelesinin önemli adımlarından biri olduğunu aktaran Irmak, "Bu anlamlı günde, Türk milletinin bağımsızlık yolundaki mücadelesini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki büyük zaferi bir kez daha hatırlamak ve onurlandırmak istiyoruz. Gençlik, ülkemizin geleceğidir ve gençlerimizin yarının liderleri olmaları için desteklenmeleri gerekmektedir. Bizler de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere mirası olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için gençlerimizi her anlamda var gücümüzle destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk de Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, millete olan inancın simgesi 19 Mayıs 1919'un, tarihin önemli dönüm noktalarından olduğunu belirtti.

Milletin büyük gayret ve fedakarlıklarla verdiği mücadele ile bugünkü güçlü Türkiye'nin temellerinin atıldığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"İdrak ettiğimiz bu anlamlı günün 105. yıl dönümünde, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geleceğimiz için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günün ülkemizin geleceğini tesis edecek olan gençlerimize yol gösterici olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Gençlik Edirne Spor Sp Güncel Haberler

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Bakmadan Geçme

Basel- Mulhouse Havalimanı'nda bomba ihbarı! Havalimanında ne oldu? Bomba ihbarı gerçek mi? Çocukların havuz kavgasına aileler de dahil oldu! Manisa'da ne oldu? Olay ne? OKUL SERVİS ÜCRETLERİ 2024 ll Okul servis ücretleri ne kadar oldu? İstanbul'da okul servis ücretleri ne kadar? ROCKY RABBIT GÜNLÜK ŞİFRE || Rock Rabbit nedir? 26 Temmuz 2024 Rocky Rabbit kombo kartları Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? SÜPER KUPA MAÇ BİLETİ || Beşiktaş- Galatasaray Süper Kupa maç biletleri satışa çıktı mı? SABİHA GÖKÇEN UÇAK SEFERLERİ İPTAL || Sabiha Gökçen'de uçak seferleri iptal mi edildi? THY, AJET, PEGASUS SEFERLERİ İPTAL Mİ? 26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor? Time dergisine göre dünyadaki en iyi 100 rotada yer alan ilimiz neresi? Türkiye'de hangi şehir ilk 100'e girdi? Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

title