Haberler

DÜZCE Okulun bahçesini tabiat parkına çevirdiler

Güncelleme:

Okulun bahçesini tabiat parkına çevirdilerDÜZCE'de, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri öğrencilerin derslerde gördükleri hayvan ve bitkileri gerçek hayatta da görebilmesi için okul bahçesinin bir bölümünde 'Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi' kurdu.

Okulun bahçesini tabiat parkına çevirdiler

DÜZCE'de, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri öğrencilerin derslerde gördükleri hayvan ve bitkileri gerçek hayatta da görebilmesi için okul bahçesinin bir bölümünde 'Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi' kurdu. Öğretmenler okulların kapalı olduğu dönemde bahçedeki bitki ve hayvanların bakımlarını üstlendi. Düzce'nin Metek Mahallesi'nde bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri öğrencilerinin derslerde gördükleri hayvan ve bitkileri birebir görmeleri için okul bahçesinde ?Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi? oluşturdu. Bahçede biberden karpuza kadar birçok sebze, meyve ve çiçek yetiştirilirken, tavşan, bıldırcın, keçi, tavuk ve köpek gibi hayvanların bakımı gerçekleştiriliyor. Öğretmenler bahçenin bakımını öğrencilerle birlikte yapmayı planladı, ancak koronavirüs salgını nedeniyle okullarda eğitime ara verilmesi nedeniyle bahçe ve hayvanların bakımları öğretmenlere kaldı. Gönüllü olarak bahçeye gelen öğretmenler, hayvanları besleyerek, bitkilerin bakımını yapıyor. Okul Müdürü Hasan Yeşilyurt, 'TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımızla birlikte her birinin kendi özelliğine bağlı kalarak tabiat ve tarım alanı dediğimiz bu bahçede 2 hayvanla başladığımız bu alanı geliştiriyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde isteyerek ve gönüllü olarak öğretmen arkadaşlarımızla birlikte fayda sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizle yüz yüze eğitimde buluştuğumuzda onlara doğayı, tabiatı, hayvan sevgisini ve hoşgörüyü öğretebilmek adına da farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bitki ve sebzeden başlayarak domates, salatalık, karpuz, kavun, biber aklınıza gelecek birçok şeyi ekmeye çalıştık. Aynı şekilde meyvelerin bakımlarını yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca hayvanlarla ilgili geliştirme yapmaya çalışıyoruz.' dedi. Sınıf öğretmeni Nusret Işık ise, ?Bitki ve sebzelerin bakımı için çocuklarımıza hazırlamak için buradayız. İnşallah Eylül'de buraları onlara göstereceğiz. Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, çilek, kabak aklınıza ne gelirse bütün sebzelerden ektik. Tabi bunların en önemli özelliği ata tohumu olmasıdır. Bu virüs hastalığının gösterdiği gibi tarım çok önemli. Geleceğimiz tarım ve tohumlarda. Bir avuç tohum ömür boyu bağımsızlıktır. Bu ata tohumları büyüdükten sonra tekrar onlardan tohum alacağız ve üretime devam edeceğiz. Çocuklara dersleri anlatırken tabi akıllı tahtadan gösteriyorsun tavşan şudur, bu sebze budur, bu hayvan budur diye ama bazı çocuklar belki hayatlarında hiç görmediler. Burada canlı olarak da görüyorlar. Burayı güzel bir şekilde yaşatmayı amaçlıyoruz.? diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düzce Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title