Haberler

DSİ Genel Müdürü Diniz, Belediye Başkanı Kocatepe'yi Ziyaret Etti

Çoruh havzası üzerinde yapımı devam Yusufeli Barajı ve yeni yerleşim yeri çalışması konusunda incelemelerde bulunmak üzere Artvin'de bulunan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve beraberindekiler, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Çoruh havzası üzerinde yapımı devam Yusufeli Barajı ve yeni yerleşim yeri çalışması konusunda incelemelerde bulunmak üzere Artvin'de bulunan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve beraberindekiler, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin sonunda Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada DSİ Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesinin ortak projeler yürüttüğünü ve görüşmede bu konuların gündeme geldiğini söyledi.

"DSİ Genel Müdürümüz Yusufeli'de halkla iftarda buluşacak. Yusufeli yeni yerleşim alanının hem yer alanının teslimi hem de yerleşim alanının temel atmasıyla ilgisi sanırım son noktayı koyacaklar" diyen Kocatepe, şunları kaydetti:

"Yusufeli'ne gelmekle birlikte öncelikle Artvin'imizi ziyaret ederek Belediyemizin Devlet Su İşleri ile ortaklaşa yaptığı çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bunlardan bir tanesi Çoruh Kent Park'ta DSİ'nin geldiği noktayı görüştük. Bu yıl bitirilip Artvin'in bir nefes alma yeri haline getirmeye çalışıyoruz. DSİ ile yaptığımız en büyük proje Artvin'in içme suyu projesi. Geçtiğimiz aylarda Sayın Başbakanımızın katılımı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile protokol imzalamıştık. Şu an gelinen noktada Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü proje maliyetleri dahil çalışmalarını bitirip Kalkınma Bakanlığına yatırım programına alınmak üzere gönderdi. 13 Nisan 2015 330460 sayılı yazı ile proje bedeli 53 milyon 500 bin lira olarak belirlendi. İhalede bu bedel aşağı düşeceği gibi bunu yarısını da DSİ'den karşılanacağına dair protokolümüzü imzalamıştık. Kalkınma Bakanı Yardımcımız Mehmet Ceylan ile zaman zaman bu konuyu görüşüyoruz ve şu anda yatırım programına alınması yönünde bir görüş var. Bir sıkıntı olmamasını umuyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mehmet Kocatepe Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title