Haberler

Dolmabahçe'ye ziyaretçi akını

Güncelleme:

ULU önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anıldı.

ULU önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sarayın Harem bölümündeki 71 numaralı odada düzenlenen anma törenine, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanı Dr. Yasin Yıldız, İstanbul Valiliği Temsilcisi Özlem Bozkurt Gevrek, TSK Temsilcisi Ahmet Şükrü Sırt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Temsilcisi Hüseyin Aksu, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcisi Gül Karayaldız ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Her yaş grubundan ziyaretçi akınına uğrayan Dolmabahçe Sarayı'na çoğu aile de çocuklarıyla geldi. Evlatlarına Atatürk sevgisi aşılamak istediklerini vurgulayan anne babalar, uzun bir bekleyişin sonunda Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odaya girebildi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINDI

Saat 07.30 itibarıyla vatandaşların ziyaretine açılan oda, törenin ardından tekrar ziyaret edilmeye başlandı. Saray önünde erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ve öğrenciler, Atatürk'ün odasını görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sarayda bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında yerlere sosyal mesafe kuralını hatırlatan notlar yapıştırıldı. Ayrıca anonslarla da sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması konusunda uyarılar yapıldı.

VATANDAŞLARIN İLGİSİ BÜYÜK

Her yaş grubundan ziyaretçiyi ağırlayan Dolmabahçe Sarayına kızı ile gelen Deniz Birkalır, "Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sembolik bir şey tabi ki. Önemli olan O'nu anlamak, tanımak. Ben de kızımın O'nu anlaması için her şeyi yapıyorum. Her yıl geliyoruz. Özlüyoruz. Minnet borçluyuz. Bir kadın olarak, her kadının çok şey borçlu olduğunu düşünüyorum Atatürk'e. Kızımın da bunları anlamasını sağlamak istiyorum" dedi. Brüksel'den 10 Kasım sebebiyle Türkiye'ye geldiğini ifade eden Yeter Yıldırım ise, "Belçika Brüksel'den geldim. 10 Kasım için, Atatürk'ü çok sevdiğim için geldim. Bunu yaşamak bambaşka bir şey. Duygularımı anlatamam size. İyi ki Atatürk'ümüz var. Hala var. Ölmedi. Yaşıyor. Kalbimizde yaşıyor. Daha 82 yıllar bu sevgi devam edecek. Ardında bırakmış olduğu o ışıklar bizleriz. Biz her zaman arkasındayız. Ölmedi. Sonsuza kadar yaşayacak" şeklinde konuştu.

Dila Oktay ise, "Her an bizimle yaşıyor. Her yıl geliyorum. İstanbul'da yaşıyorum. Ankara'ya gidemediğim için buraya geliyorum. O kadar duyguluyum ki. Birazdan şakır şakır ağlayamaya başlayacağız zaten. 82 yıl sonra. Aynı duyguyla buradayız" şeklinde konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Dolmabahçe Sarayı İstanbul Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title