Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği ve iki polis memurunun şehit düştüğü saldırıya tepki gösterdi.

Ankara Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği ve iki polis memurunun şehit düştüğü saldırıya tepki gösterdi.

Cübbelerini giyerek Ankara Adliyesi önünde toplanan çeşitli derneklere üye avukatlar, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yaptığı açıklamada, Elçi ve şehit polislere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Elçi'nin, Diyarbakır Sur ilçesindeki tarihi dört ayaklı minarenin altında "Silahlar sussun" çağrısında bulunduğunu anımsatan Canduran, şöyle konuştu:

"Silahların susmasını, çatışmanın durmasını talep eden Tahir Elçi, açıklamasından dakikalar sonra yine dört ayaklı minarenin yanında cansız durmaktaydı. Çatışmada, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur da katledildiler. Bu ölümlerin hangi karanlık ellerin planı olduğu hali hazırda ortaya çıkartılamamış durumdadır."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının olay yeri incelemesi yapmasının engellendiğini ifade eden Canduran, "Türkiye, maalesef ortak mazisi olan büyük bir millet olduğunu unutmuş, acılarını yarıştırır hale gelmiş durumdadır" dedi.

Açıklamaya, Ankara Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Ezilenlerin Hukuk Bürosu ve Özgürlükçü Hukukçular Derneğinin de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

title