Haberler

Disk'ten "Adalet İçin Nöbetteyiz" Eylemi...

Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi:

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi:

"Ölen ölüyor. Öldüren eli belinde bu ülkede dolaşıyor. Kemal Türkler, öldürüldüğünde saçlarım simsiyahtı. Bildiğiniz gibi aklar düştü ve yaşlanıyoruz. 30 yılı bulan bir süreçten bahsediyoruz. 30 yıldır, eşi, çocukları sevenleri, emekten yana, olanlar adalet arıyorlar"

Nilgün Türkler Soydan:

"Biz 30 yıldır adalete kavuşamadık. Hiç olmazsa bundan sonraki davalar bu şekilde sonuçlanmasın. Nöbetimiz, dosyamız gelene kadar sürecektir"

Kemal Türkler'in Avukatı Rasim Öz:

"Biz bu davayı, devletin görevini kötüye kullanması nedeniyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne mutlaka götüreceğiz. ve bu devleti mahkum edip, oradan aldığımız tazminatla Kemal Türkler'in abidelerini sokaklara caddelere dikeceğiz. Şimdiden yakındır"

Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu'nun (DİSK) Kurucu Başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin davanın biran önce sonlandırılması için Türkler ailesi ve DİSK üyeleri Bakırköy Adliyesi önünde "Adalet için nöbetteyiz eylemi" başlattı. "Adalet için nöbetteyiz", "30 yıldır adalet arıyoruz", "Kemal Türkler'in katili cezalandırılsın" dövizleri taşıyan ve "Gecikmiş adalet, adalet değildir. Katiller bulunsun hesap sorulsun" sloganları atan grup adliye önünde toplandı.

"GECİKMİŞ ADALETİN ADALET OLMADIĞINI BİLİYORUZ"

Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan, davanın bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini söyleyerek, "Gecikmiş adaletin, adalet olmadığını biliyoruz. Buna rağmen yine de davanın bir ana önce sonlandırılmasını istiyoruz. Adalet yerini bulsun diye 'Adalet nöbeti' tutulması gerektiğini düşündük. Biz 30 yıldır adalete kavuşamadık. Hiç olmazsa bundan sonraki davalar bu şekilde sonuçlanmasın. Nöbetimiz, dosyamız gelene kadar sürecektir" diye konuştu.

"KEMAL TÜRKLER, ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE SAÇLARIM SİMSİYAHTI"

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de, davanın bugüne kadar sonuçlanmamasına olan tepkisini dile getirerek şöyle konuştu: "Kemal Türkler, öldürüldüğünde saçlarım simsiyahtı. Bildiğiniz gibi aklar düştü ve yaşlanıyoruz. 30 yılı bulan bir süreçten bahsediyoruz. 30 yıldır, eşi, çocukları sevenleri, emekten yana, olanlar adalet arıyorlar. Ama adalet bir türlü yerini bulmuyor. Daha önce bir açıklamada söylemiştim: Çok tesadüflere bağlı olarak, sanık yakalandı. Sonuçta duruşmalara çıkarıldı. Defalarca tanıklar iddia etti, 'Bu vurdu' diye. Ama yargılama sonucu, verilen karar, beraat oldu. Beraattan sonra, kararında direndi mahkeme, iki defa da bozuldu. Hukuk Genel Kurulu bir karar verdi. Dedi ki, 'Bu beraat kararı yanlıştır'. Hüküm kurulması gerekiyor. Hüküm Kurulu olarak da cezalandırılması gerekiyor diyor. Bu karar çıktığından beri biz, bir an önce bunun tecelli etmesini bekliyoruz. Daha önce de açıkladık, yürüyerek de gelsek üç günde geliriz. En yaşlı insanla, bu dosya buraya gönderilse, beş günde dosya buraya getirilir. Haftalar geçti bu dosya buraya gelmedi. Daha önce de söylediğimiz gibi bugünden sonra burada DİSK'in sendikaları, yöneticileri burada adalet için nöbet tutma kararını bugünden itibaren uygulamaya koyuyuyoruz. Biz hergün saat 11.00-13.00 arası buarada hukukçularımızla birlikte olacağız. Bu dosyanın gelip gelmediğini hergün burada kamuoyuyla paylaşacağız. Sadece Kemal Türkler için değil, bu tip davaların kapanmaması için de mücadele ediyoruz. Hep dosyaların üzeri, kapatılıyor."

"ÖLEN ÖLÜYOR. ÖLDÜREN ELİ BELİNDE BU ÜLKEDE DOLAŞIYOR."

Öldürenlerin eli belinde dolaştığını söyleyen Çelebi, "Diğer faili meçhuller için de, adalet istiyoruz. Yarından itibaren dediğimiz saatlerde burada olacağız. Biz, Kemal Türkler'in ölüm yıldönümünde huzuruna, 22 Temmuz'da, 'evet failinin dosyası geldi, yargılandı' diye huzuruna çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

"BİZZAT BEN DEVLET ÇİFTLİĞİNDE BULARAK YAKALATTIM"

Kemal Türkler?in avukatı Rasim Öz ise, "16 yıl boyunca devlet dava bile açmamıştır. Dava açılmış bu defa yargılanmamış sorgulanmamıştır. Bizzat ben devlet çiftliğinde bularak yakalattım. Tetikçiler bellidir. Ama asıl katil devlettir. Çünkü devlet tetikçileri, Yönlendirmiş, kullanmış, ve korumaya devam etmiştir, etmektedir. Burada, adalet tecelli ederse etsin. Biz bu davayı, devletin görevini kötüye kullanması nedeniyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi?ne mutlaka götüreceğiz. ve bu devleti mahkum edip, oradan aldığımız tazminatla Kemal Türkler'in abidelerini sokaklara caddelere dikeceğiz. Şimdiden yakındır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title