Haberler

Dilek Birgen'den Markazid Sanat Galerisi'ne destek!

Güncelleme:

Çukurcuma'daki binasını Markazid isimli sanat galerisine çeviren Ömer Faruk Elçi,15 yıldır biriktirdiği eserleri,sanatseverlere açtı.

20 Ağustos'a kadar açık olacak sergi,büyük ilgi gördü.Dilek Birgen de galeriden iki farklı eser satın aldı.Açılışa bürokrat Zafer Orhan, Kırgızistan Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt,milletvekili Cuma İçten katıldı.

Gün geçtikçe daha da giriftleşen, gittikçe daha komplike bir hal alan yaşamlarımızın izdüşümüyle yeşeren sanatın ve girdiği etkileşimlerin bir dışa vurumu olarak sıradan insanın yaşamları içerisinde farkındasızca geçiştirdiği ayrıntılardan yola çıkarak toplumsal yönelimlerin tarifini veren sanatçıların çağ tanımlamalarının hayatla yüzleştiği en önemli noktalardan birisi olacak Markazid.

Sanat camiası, koleksiyonerler ve cemiyet hayatı önderlerinin bir araya geldiği bir buluşma noktası olması planlanan Markazid Sanat Galerisi, var olan seçkin koleksiyonu ve yeni yaratacağı koleksiyonlarla, sanatseverlerin sanatla ilgili her türlü ihtiyacına cevap veren, sanat, sanatçı ve sanatsever üçgeninin kurulacağı bir kesişme noktası olarak düşünüldü.

Yaşamdaki her şey, binlerce yıldır, aynı döngüyü takip eder. Hemen her şey. İstisnayı hayata getiren, sanatçının yorumudur.

Sanat, kültürler arasında olduğu kadar kitleler, sınıflar, tabakalar arasındaki iletişimi de sağlayıp "bir"in "diğeri"ni tanımasına, anlamasına, özdeşleşebilmesine olanak sağlayan, bütünleştirici yönüyle toplumların bir arada yaşaması için gerekli bağları kuran, ortak kültürü hayata getiren temel element. Kendileriyle barışık olan toplumlara gelişme, diğer toplumlara örnek ve önder olma şansını veren nitelik.

Binlerce yılın birikiminin bulunduğu, insanlığa yöne veren medeniyetlerin büyük bir çoğunluğunun doğduğu bu coğrafyada yaşamış olanlar varoluş ve süregelişlerini geliştirdikleri sanatın toplumlarını içe ve dışa yansıyan etkileriyle homojenize etmesine borçlu. Binlerce yılın sonunda anlaşılan şu ki; Sanatın birleştiriciliği noktasını kaybeden medeniyetler, varlıklarını da sürdüremez. Çünkü sanat kültürel hayatın, dolayısıyla sosyal yaşamın can damarı, mihenk noktası.

Sanatın insan yaşamındaki tinsel etkisinin bilincindeki Markazid, sanatın derinliklerine yapılan yolculukta sanatçıya eşlik etmek için doğdu... Sanata destek olan ve yatırım yapan koleksiyonere eşlik etmek için.. Türkiye'nin ruhunun zamana yansıması olan sanatın akışına eşlik etmek için.. Çukurcuma'nın tarih ve sanatla örülü bedenine, yeni bir ruhun esintisini katıp, var olan karakterine sadece sanat tarafından öngörülebilen kalın çizgiler atmak için...

Gün geçtikçe daha da giriftleşen, gittikçe daha komplike bir hal alan yaşamlarımızın izdüşümüyle yeşeren sanatın ve girdiği etkileşimlerin bir dışa vurumu olarak sıradan insanın yaşamları içerisinde farkındasızca geçiştirdiği ayrıntılardan yola çıkarak toplumsal yönelimlerin tarifini veren sanatçıların çağ tanımlamalarının hayatla yüzleştiği en önemli noktalardan birisi olacak Markazid.

Sanat camiası, koleksiyonerler ve cemiyet hayatı önderlerinin bir araya geldiği bir buluşma noktası olması planlanan Markazid Sanat Galerisi, var olan seçkin koleksiyonu ve yeni yaratacağı koleksiyonlarla, sanatseverlerin sanatla ilgili her türlü ihtiyacına cevap veren, sanat, sanatçı ve sanatsever üçgeninin kurulacağı bir kesişme noktası olarak düşünüldü. Firuzağa Hamamı, Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi ve Muhyiddin Molla Fenari Camii'ninde yer aldığı Çukurcuma Caddesindeki sanat dünyasının bu yeni soluğu, ressam ve koleksiyoner Ömer Faruk Elçi küratörlüğünde pek çok ünlü ismin seçkin eserlerinin ağırlanıp sergilendiği bir alanın yanı sıra, var ettiği aurayla yeni eser ve yönelimlerin hayata geleceği bir mekan ve sosyal hayatın karşılıklı etkileşim noktalarından biri olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kurt Kırgızistan Cuma İçten Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title